Tortulet Leone

de Constelatialeu in Torturi, 28 Noi 2015 | 1389 vizualizari

 

Leone al meu a zis sa-i fac un tortulet asa cum vrea el, mai putin decorul, ca ala oricum il da deoparte.......si ce nu face mama Leoneasa pentru puiul ei.....

 

INGREDIENTE

  • Blat - forma 18 cm
  • 4 oua mici
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema
  • 1 plic crema de vanilie de la Dr. Oetker
  • 150 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca 30% grasime
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 100 g smantana groasa cu 40% grasime
  • Decor
  • ciocolata duo de la Dr. Oetker
  • krant
  • flori de martipan
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet Leone:

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam bine pana se topeste zaharul, apoi adaugam faina cernuta si nuca macinata. Omogenizam bine si apoi incorporam albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. tapetam cu hartie de copt forma de tort, turnam compozitia in forma si dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se taie in trei.


Crema: Mai intai punem ciocolata intr-o craticioara, adaugam smantana si pe baie de abur punem craticioara, pana se topeste ciocolata, avand grija ca smantana sa nu atinga punctul de fierbere. Omogenizam bine si apoi bagam la congelator pentru 20 min. Intr-un castron punem praful din plic, adaugam zaharul pudra, smantana pentru frisca si mixam bine, pana obtinem o crema spumoasa. Scoatem de la congelator ciocolata mixam bine apoi incorporam in crema de vanilie.


Sirop: Apa cu zaharul se fierb, lasam sa dea in cateva clocote, apoi tragem de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.


Asamblare: Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in trei parti. Asezam prima parte, o siropam, intindem o parte din crema, apoi foaia a doua siropata, crema si ultima foaie siropata, imbracam tortul cu restul de crema, pe margine punem niste nuca caramelizata maruntita. Topim ciocolata si ornam, apoi adaugam floricele de martipan

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet Leone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

29.11.2015, 15:57

nu refuz o feliuta de tort!

cristinutanicolita 1

02.12.2015, 18:54

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:30

Minunat!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si bezea