Tortulet Nesquik

de _Alina_ in Torturi, 1 Iun 2012 | 1495 vizualizari

 

De 1 Iunie am pregatit un tortulet delicios, de care s-au bucurat copilasii mei. LA MULTI ANI tuturor copiilor si tuturor celor care in suflet au ramas copii!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri lapte
  • 3 lg cu varf de faina
  • 1 cana Nesquik late
  • 1 lgt cu varf praf de copt
  • Crema
  • 350 ml lapte
  • 150 g iaurt
  • 2 lgt zahar
  • 2 lg amidon de porumb
  • 1 plic gelatina
  • o mana de cirese
  • 1 - 2 capsuni
  • Sirop
  • 1 1/2 lg sirop de coacaze
  • 130 ml apa
  • Decor
  • 100 g ciocolata
  • 2 lg lapte
  • 3 cirese/ capsune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet Nesquik:

Blat


1. Separati albusurile de galbenusuri.


2. Bateti albusurile cu 3/4 din zahar.


3. Galbenusurile le bateti cu restul de zahar pana ce acesta se dizolva. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si bateti in continuare.


4. Peste galbenusuri puneti cana de Nesquik si cele 3 linguri de lapte si amestecati bine.


5. Incorporati si albusurile in compozitia cu Nesquik utilizand o spatula.


6. Puneti intr-o forma cu diamterul de 17 cm tapetata cu hartie de copt si bagam in cuptorul preincalzit primele 5 min la 210 °C, iar 55 min la 190 °C (sau pana trece testul scobitorii). Blatul trebuie sa arate ca o cupa!


Crema:


1. Puneti 300 ml lapte la fiert, iar restul il amestecati cu amidonul.


2. Cand da in fiert puneti amidonul dizolvat si mai lasati 2-3 minute pe foc amestecand continuu.


3. Puneti zaharul, amestecati, opriti focul si lasati la racit (puneti o folie deasupra ca sa nu prinda pojghita).


4. Dupa ce s-a racit amestecati creama cu iaurtul si cu gelatina preparata conform instructiunilor.


5. Topiti ciocolata pe bain marie si adaugati cele 2 linguri de lapte.


Asamblare:


1. Dupa ce s-a racit complet, scoateti blatul pe o farfurie si insiropati-l.


2. Puneti 1/2 din crema in blatul cupa si ciresele fara samburi + capsunele taiate si a 2- a parte din crema.


3. Deasupra puneti cateva cirese cu codita/ capsune si ciocolata topita.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti renunta la ciocolata topita ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

01.06.2012, 22:40

Un tort delicios!

iri_iri 1

01.06.2012, 22:57

mamaieelena 1

01.06.2012, 23:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si piersici