Tortulete cu trandafiri

de alba_zori in Torturi, 17 Noi 2011 | 4489 vizualizari

 

M-am gandit si eu sa fac tortulete din orez,cand eram mica mereu imi facea bunica orez cu lapte si imi placea,ori cu gem,ori cu scortisoara,si acum am facut si eu ceva asemanator,sper sa placa.Am incercat in doua feluri,una in forme rotunde,iar cealalta in forme tip inimioara.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de orez
  • 8 cani de lapte de orez Scotti
  • 1 plic de zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri de cocos ras
  • 7,8 linguri de zahar sau miere
  • 3 linguri de sirop de menta
  • 3 linguri de sirop de visine sau cirese
  • 2 linguri de orzo bimbo
  • 2 linguri de rom
  • 2 linguri de stafide
  • 4 mere mari golden,sau pere mai mari
  • scortisoara sau cuisoare
  • 4 linguri de zahar brun
  • 2 kiwi pentru decor,sau datere daca aveti
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete cu trandafiri:

Laptele de orez se pune la fiert,apoi se adauga si orezul,vanilina,zaharul,coaja de lamaie rasa si se lasa sa fiarba bine orezul.Aprope 40 de minute trebuie sa fie gata orezul,se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda.Gustati daca e deajuns de dulce,dar nu prea dulce ca mai tarziu se mai adaoga siropul.Apoi toata compozitia de orez se imparte in 4 parti egale,in patru farfurii sau oale incapatoare.

1.prima culoare de orzo bimbo,doua linguri se adaoga la orez si o lingura de rom,se amesteca bine,apoi se fruleaza ca sa devina o crema mai tare.se gusta daca e destul de dulce.Se lasa la racit.

2.a doua culoare verde,3 linguri de sirop de menta se adauga la orez si se amesteca bine,daca e prea lichid se mai poate pune pe foc ca sa scada si sa se ingroase,se fruleaza bine ca sa devina o crema tare,se lasa la racit.

3.a treia culoare alba,se adauga 3 linguri de cocos la orez,se amesteca bine si se fruleaza ca sa devina o crema tare,se gusta daca e destul de dulce,se lasa la racit.

4.a patra culoare rosie,3 linguri de sirop de visine sau cirese se adauga la orez si se amesteca bine,daca e lichid se mai pune cateva minute pe foc ca sa scada si sa se ingroase mai tare,se fruleaza ca sa devina o crema mai tare,se lasa la racit.

Stafidele se pun in putin rom si apa intr-un pahar.

Ne ocupam de mere sau pere.Punem la fiert apa,si curatam merele de coaja si le taiem in 4,se curata de cotor,apoi le taiem felii subtiri,potrivite.se fierb cu zahar sau miere patru linguri,si scortisoara sau cuisoare pt gust,se fierb cateva minute merele pana se inmoaie,trebuiesc 5 minute aproape pt mere mai coapte.Apoi se scot pe hartie absorbanta de bucatarie,si se lasa la racit,in cateva minute se racesc.pregatim niste forme rotunde de aluminiu tip muffins,punem cateo lingurita de miere(sau zahar la funddar putin ca devine altfel prea umeda dupa copt)apoi asezam cateo felie de mar in jur ca sa devina un trandafiras.mai punem un pic de zahar brun deasupra merelor ca sa se rumeneasca bine deasupra,apoi le punem intr-o tava cu apa,le introducem in cuptor 25,30 minute la 200 grade ventilat.cand sant gata si frumoase le scoatem si le lasam sa se raceasca.

Asamblam:in forme de silicon tip inimioara sau rotunde se aseaja din cate un strat din fiecare culoare de orez.intre straturi se pot aseza cateo stafida din rom,apoi se aseaza trandafirasii de mere deasupra si se orneaza cu frunze de datere sau kiwi mai bine.Se pudreaza cu zahar pudra cand s-au racit bine ca altfel merele absorb zaharul.

 

 

TIPS-URI

1

se poate pune orice fel de sirop pt un gust mai deosebit

2

important e sa fie crema orezului destul de dura ca sa tina straturile de culori,pentru asta mai puteti coace orezul cateva minute.

3

se poate face si cu ciocolata daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 17:30

bun bun

alba_zori 1

18.11.2011, 19:16

Multumesc din suflet pentru aprecieri

Ina 1

08.12.2011, 18:38

Moaaa, eu abia acum vad frumusetile astea
Minunate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert semifreddo cu orez