Traistute umplute

de amalia01 in Mancaruri de post, 15 Apr 2019 | 127 vizualizari

 

Mi s-a făcut un dor nebun de clătite. Mă puteți învinui?



Doar că nu m-ar chema Amalia, dacă nu le-aș personaliza. Mai ales că am avut niște invitați mai speciali, care mi-s tare dragi.



Așa au ieșit aceste..

 

INGREDIENTE

  • a. clătite
  • 500 g făină
  • un praf de sare
  • 1 lg zahăr
  • 200 ml apă minerală
  • ulei
  • b. umplutură:
  • 12 chiftele din ciuperci cu năut
  • 200 g ciuperci
  • 100 g porumb
  • 3 fire de ceapă verde
  • 5 frunze de leurdă
  • sare
  • piper
  • 100 g cașcaval vegetal ras
  • 200 ml ketchup dulce
  • 2 lg ulei de măsline
  • 3 frunze de pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Traistute umplute:

Din ingredientele de clătite se prepară un aluat asemănător celui de clătite obișnuite și le coci în tigaia unsă cu puțin ulei.



Ceapa verde o tai rondele, toată porțiunea albă. Frunzele le păstrezi întregi.

Leurda o tai fâșii.

Ciupercile și porumbul le scurgi de zeamă .



Într-o tigaie wok pui uleiul la încins, după care adaugi toate ingredientele , sare și piper , și le lași la foc mic pănă când se înmoaie ceapa.



Stingi focul și adaugi cașcavalul ras, omogenizând .



Într-un vas termorezistent torni ketchup-ul.



Pe fiecare clătită pui câte 2 lg de umplutură și o chifteluță, apoi formezi o trăistuță, o legi cu frunză de ceapă verde și fixezi cu o scobitoare , după care o așezi în vas.





Dai totul la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.



Servești imediat cu extra-sos, cașcaval și frunze de pătrunjel.



Dacă vrei poți renunța la chiftelute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Traistute umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

15.04.2019, 22:39

-Licurici- 1

16.04.2019, 08:10

mirela0911 1

16.04.2019, 08:36

Ce faine-s!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (”foioase”) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu verdeata