Trandafir cu mere

de ianculubita in Dulciuri, 5 Feb 2016 | 952 vizualizari

 

Pentru azi va invit la un alt trandafir dar ceva mai simplu si usor de pregatit.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 3-4 mere mari si cu coaja rosie
  • 2 linguri gem de caise
  • 2 linguri pudra de scortisoara
  • 1 lingura zahar
  • 1 lamaie
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafir cu mere:

Merele spalate,se scoate casuta cu seminte cu ajutorul cutitului special,se taie in jumatati apoi se feliaza subtire dupa care se pun intr-un bol cu apa cat sa le cuprinda,zeama de lamaie si lingura de zahar si se lasa 1min la cuptorul cu microunde;se scot feliile usor sa nu se rupa pe o farfurie si se stropesc cu esenta de vanilie.


Aluatul dezghetat,foaia intinsa(nu cu sucitorul,se lasa asa cum este),pe latimea foiii se taie alte foi de 10cm,pe mijloc se unge cu gem,in partea de sus se dispun felii de mere in forma de evantai,avand grija ca sa ramana peste aluat putin din felia de mar,se pudreaza cu praf de scortisoara apoi partea libera de aluat,se aduce peste mere,se preseaza putin si de la un capat,se ruleaza;acest rulou se pune in forma de briosa tava sau separat si se lasa la cuptor 15-20min;dupa ce se racesc se scot pe un platou se pudreaza cu zahar si se servesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafir cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

noiinbucatarie 1

06.02.2016, 08:51

buni

ianculubita 1

06.02.2016, 10:00

elucubratiiculinare 1

07.02.2016, 08:47

sunt minunati

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Eberswald