Trandafiri cu mere in foietaj de casa

de sasha in Dulciuri, 27 Mai 2013 | 4501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj frantuzesc (cine doreste)
  • Foietaj de casa:
  • 500 g faina alba
  • 1 ou
  • 200 g unt
  • 1 varf de sare
  • 10 g drojdie proaspata (ca sa creasca putin)
  • ulei pentru framantat
  • Umplutura:
  • 8 mere mari rosii
  • scortisoara
  • zahar pudra (si pentru pudrat)
  • 1 lingurita miere
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu mere in foietaj de casa:

Intr-un pahar de 300 ml se bate oul cu o lingura de ulei si sarea, turnati apa calduta pana se umple paharul. Turnam compozitia intr-un bol si se adauga faina treptat, apoi drojdia si amestecam. Framantam pana devine elastic, apoi lasam sa se odihneasca 15 minute. Intindem o foaie subtire, ungem cu untul moale, rulam si dam la frigider pentru 30 de minute, apoi repetam inca o data operatiunea cu aceeasi foaie si se mai da la frigider pentru inca 30-60 de minute. Eu de obicei il fac seara pentru a doua zi.


Curatam merele de samburi si taiem felii subtiri. Le punem in apa fierbinte si lw lasam sa se inmoaie. Cand s-au inmuiat se scurg de apa si le lasam sa se raceasca.


Se ia aluatul din frigider se intinde o foaie, presaram zahar pudra si scortisoara. Taiem benzi de 1 cm grosime si se pun merele usor suprapuse, se ruleaza usor si cu grija. Se dau la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 20-25 de minute la 180 de grade. Cand s-au rumenit ii scoatem si le pudram cu zahar pudra si miere.

 

TIPS-URI

1

Nu va speriati daca aluneca si lasa usor o zeama, sunt de la mere si a aluatului facut

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere in foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 06:31

ce frumos arata

Valclaudia 1

05.11.2013, 16:15

azi am de gand sa incerc si eu aluatul tau. Sper sa-mi iasa... Pare simplu de preparat!

Ancutsa 1

17.09.2017, 14:13

Foarte frumosi trandafirii tai!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu mere