Trandafiri cu mere in foietaj de casa

de sasha in Dulciuri, 27 Mai 2013 | 3890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj frantuzesc (cine doreste)
  • Foietaj de casa:
  • 500 g faina alba
  • 1 ou
  • 200 g unt
  • 1 varf de sare
  • 10 g drojdie proaspata (ca sa creasca putin)
  • ulei pentru framantat
  • Umplutura:
  • 8 mere mari rosii
  • scortisoara
  • zahar pudra (si pentru pudrat)
  • 1 lingurita miere
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu mere in foietaj de casa:

Intr-un pahar de 300 ml se bate oul cu o lingura de ulei si sarea, turnati apa calduta pana se umple paharul. Turnam compozitia intr-un bol si se adauga faina treptat, apoi drojdia si amestecam. Framantam pana devine elastic, apoi lasam sa se odihneasca 15 minute. Intindem o foaie subtire, ungem cu untul moale, rulam si dam la frigider pentru 30 de minute, apoi repetam inca o data operatiunea cu aceeasi foaie si se mai da la frigider pentru inca 30-60 de minute. Eu de obicei il fac seara pentru a doua zi.


Curatam merele de samburi si taiem felii subtiri. Le punem in apa fierbinte si lw lasam sa se inmoaie. Cand s-au inmuiat se scurg de apa si le lasam sa se raceasca.


Se ia aluatul din frigider se intinde o foaie, presaram zahar pudra si scortisoara. Taiem benzi de 1 cm grosime si se pun merele usor suprapuse, se ruleaza usor si cu grija. Se dau la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 20-25 de minute la 180 de grade. Cand s-au rumenit ii scoatem si le pudram cu zahar pudra si miere.

 

TIPS-URI

1

Nu va speriati daca aluneca si lasa usor o zeama, sunt de la mere si a aluatului facut

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere in foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

nilgun 1

09.07.2013, 10:06

super

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 06:31

ce frumos arata

Valclaudia 1

05.11.2013, 16:15

azi am de gand sa incerc si eu aluatul tau. Sper sa-mi iasa... Pare simplu de preparat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu mere si piersici