Trandafiri de mere

de Catalina L in Dulciuri, 27 Mai 2015 | 2358 vizualizari

 

Cum mi-a ramas aluat de foietaj de la reteta de conuri- http://www.bucataras.ro/retete/conuri-umplute-cu-mere-caramelizate-70751.html-
am zis sa-ncerc sa fac cativa trandafiri......

 

INGREDIENTE

  • 1/4 rulou de foietaj
  • 1 mar
  • sos caramel
  • zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri de mere:

Tăiati aluatul in 4 fâșii de latime de 3-4 cm.

Marul se taie in felii foarte subtiri.

Feliile de mar le cufundati 2 minute în apă clocotita (am ratat acest pas).

Ungeti aluatul cu caramel- jumate de banda.

Puneti feliile de mere. Se suprapun ușor. Le ungeti cu un pic cu caramel.

Cealalta jumatate de banda o ridicati peste mere.

Rulati fiecare bandă de la un capăt la altul ca sa obtineti un trandafir.  

Nu prea sunt reusite pentru ca feliile erau prea tari :))

Puneti trandafirii in forme de muffin, pudrati cu zahar si dati la cuptor pentru 20-25 de minute la 190 °.  

Se servesc simplii , cu zahar pudra sau cu o crema

Mie mi-a ramas un pic de crema de la reteta de conuri-vezi aicea  

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

feliile de mar se scufunda 2 minute în apă clocotita

2

puteti pune dulceata de caise in loc de caramel

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri de mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar