Trigoane cu mere

de MotanLaOale in Prajituri, 7 Ian 2017 | 539 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 ml ulei
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu mere:

Foile de placinta se lasa la decongelat.


Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.


Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.


Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.


Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei cu pensula, iar deasupra se pune a doua foaie care se unge si ea cu ulei.


Se taie foile suprapuse in 3 fasii pe lungime (8-10cm/35-40cm).


In coltul unei fasii, se pune o lingura de mere si se indoaie fasia pe diagonala si in continuare se indoaie pe conturul triunghiului format pana se termina fasia (vezi foto).


Se preseaza cu mana pentru repartizarea uniforma a compozitiei si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.


Cand sunt gata toate, se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit 10 minute.


Se scot, se ung cu galbenusul de ou si se reintroduc in cuptor pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos.


Se scot si se lasa la racit.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

dantes 1

08.01.2017, 10:17

Bune!

Valclaudia 1

08.01.2017, 10:45

arata de nota 10!

MotanLaOale 1

08.01.2017, 11:48

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuca(de post)