Ștrudel "cosiță" cu mere si pere

de Catalina L in Dulciuri, 5 Sep 2015 | 847 vizualizari

 

Este prajitura mea preferata.........
Dupa varianta baclava cu foi de placinta va propun o varianta impletita cu aluat foietaj.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 3 pere
  • 1 mar
  • 3 linguri de zahăr
  • 30 g unt
  • scorțișoară
  • zahăr pudră
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel "cosiță" cu mere si pere:

Se curata fructele și se taie în cuburi.


Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza.


Adaugati untul si amestecati.


Puneti fructele, scortisoara și gatiti 5-8 minute pentru a reduce lichidul lasat.


Lasati sa se raceasca bine.


Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj.


Faceti un dreptunghi, depuneti-l pe o hartie de copt. Taiati benzi subtiri pe fiecare parte.


Depuneti fructele in mijloc. Ridicati fiecare banda si o dati peste umplutura, alternand fiecare parte.


Dati la cuptorul incins la 200 ° C pentru 20 de minute. Am pus deasupra un pic din sosul ramas.


Cand s-a racit, decorati cu zahar pudra.


Pofta Buna !!!!!!

 

TIPS-URI

1

fructele trebuie sa fie racite cand le puneti pe aluatul foietaj

Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel "cosiță" cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Andreea Caroline 1

05.09.2015, 21:50

mirela0911 1

05.09.2015, 22:14

Ce bunatate ai facut1

MotanLaOale 1

05.09.2015, 23:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Floricele de porumb cu caramel- Popcorn