Trufe cu lichior de ou

de alinutza1983 in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 1343 vizualizari

 

Un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • 1 chec simplu (2 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri faina, ½ plic zahar)
  • 100 g alune de padure
  • 100 g zahar
  • 50 ml lichior de oua
  • 1 plic glazura de oua
  • 50 g stafide
  • Bombonele decorative
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe cu lichior de ou:

Pregateste mai intai un chec simplu, amestecand toate ingredientele cu mixerul si turnand apoi compozitia intr-o tava de chec, care va sta la copt circa 25 de minute. Poti, de asemenea sa cumperi un chec gata preparat din comert.

Pune alunele si zaharul sa se caramelizeze intr-o tigaie teflonata, apoi toarna zaharul lichid cu alunele pe o hartie de copt/ folie si lasa sa se raceasca. Compozitia rezultata se va macina cu ajutorul robotului de bucatarie, ca sa obtii un fel de crantz foarte fin.

Rupe checul bucatele, adauga peste el lichior de oua, praf de crantz  si stafide. Amesteca totul foarte bine, pentru a obtine o compozitie omogena. Formeaza bilute de marimea unei nuci, pe care le dai prin glazura de ou.

Asaza trufele pe o tava, decoreaza-le cu bombonele de zahar, apoi lasa-le la uscat.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe cu lichior de ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Trufe cu lichior de ou-0
Trufe cu lichior de ou-1
Trufe cu lichior de ou-2
Trufe cu lichior de ou-3

COMENTARII (13)

Valclaudia

Valclaudia 1

02.03.2013, 09:39

Glazura de ou de unde o cumpar?

Cris2711

Cris2711 1

02.03.2013, 16:53

La multi ani!

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

02.03.2013, 19:13

La Multi Ani! de la Amman si multe aniversari fericite alaturi de cei dragi tie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!