Trufe cu lichior de ou

de alinutza1983 in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 1423 vizualizari

 

Un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • 1 chec simplu (2 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri faina, ½ plic zahar)
  • 100 g alune de padure
  • 100 g zahar
  • 50 ml lichior de oua
  • 1 plic glazura de oua
  • 50 g stafide
  • Bombonele decorative
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe cu lichior de ou:

Pregateste mai intai un chec simplu, amestecand toate ingredientele cu mixerul si turnand apoi compozitia intr-o tava de chec, care va sta la copt circa 25 de minute. Poti, de asemenea sa cumperi un chec gata preparat din comert.


Pune alunele si zaharul sa se caramelizeze intr-o tigaie teflonata, apoi toarna zaharul lichid cu alunele pe o hartie de copt/ folie si lasa sa se raceasca. Compozitia rezultata se va macina cu ajutorul robotului de bucatarie, ca sa obtii un fel de crantz foarte fin.


Rupe checul bucatele, adauga peste el lichior de oua, praf de crantz si stafide. Amesteca totul foarte bine, pentru a obtine o compozitie omogena. Formeaza bilute de marimea unei nuci, pe care le dai prin glazura de ou.


Asaza trufele pe o tava, decoreaza-le cu bombonele de zahar, apoi lasa-le la uscat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe cu lichior de ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Valclaudia 1

02.03.2013, 09:39

Glazura de ou de unde o cumpar?

Cris2711 1

02.03.2013, 16:53

La multi ani!

Mihaela11_jo 1

02.03.2013, 19:13

La Multi Ani! de la Amman si multe aniversari fericite alaturi de cei dragi tie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu trufe