Trufe de ciocolata

de xana in Dulciuri, 5 Iul 2013 | 3250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de ciocolata amaruie de calitate
  • 200 ml de frisca lichida
  • jumatate de pastaie de vanilie
  • 50 de grame de margarina
  • o lingurita de esenta de rom sau brandy sau alta bautura la alegere
  • 30 gr de ciocolata praf
  • 30 gr cacao neagra
  • cocos
  • ciocolata pentru topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe de ciocolata:

Am pus frisca si semintele de vanilie la foc mic iar cand aproape sa dea in clocot, le-am dat deoparte si am adaugat ciocolata bucatele, romul si margarina. Am amestecat bine pana s-a facut o crema omogena, am intins-o pe o farfurie si am dat-o la frigider pentru cca 30 de minute.


Dupa acest timp am facut bilute cat o nuca si le-am tavalit prin cacaua amestecata cu ciocolata praf, unele prin cocos iar altele le-am scufundat in ciocolata topita.


Decorul ramane intotdeauna la alegerea si imaginatia fiecaruia.

 

TIPS-URI

1

Nu arunc niciodata pastaile de vanilie dupa ce folosesc semintele. Le pun intr-un borcanel cu zahar si asa am zaharul meu vanilat `de casa` :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Anett 1

06.07.2013, 09:03

ce bunatate!

iri_iri 1

06.07.2013, 17:26

vreau

Rocsi 1

06.07.2013, 20:42

Mmm ce bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

9360 puncte

Rocsi

8000 puncte

 merisor

6610 puncte

mirela0911

6250 puncte

Lau

Lau 9

5720 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de legume coapte
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

RETETA RECOMANDATA
Trufe de ciocolata cu chilli (mexicane)