Trufe de ciocolată cu fulgi de chilli

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 23 Noi 2012 | 3789 vizualizari

 

Aceste trufe din ciocolată sunt un adevărat deliciu, iar fulgii de chilli le conferă o căldură aparte

 

INGREDIENTE

  • 100 grame ciocolată cu lapte
  • 200 grame ciocolată pură
  • 200 ml lapte condensat
  • o păstaie de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe de ciocolată cu fulgi de chilli:

Ciocolata cu lapte se topeşte la bain-marie împreună cu 100 de grame de ciocolată pură, laptele condensat și semințele păstăii de vanilie, având grijă ca fundul vasului în care se face bain-marie să nu atingă apa. Se amestecă continuu până când ciocolata s-a topit complet, iar amestecul este vâscos. Se acoperă vasul cu folie alimentară și se lasă la frigider 2 ore. 

După expirarea timpului, cu o linguriță (am folosit una pentru măsurat ceai) se ia din amestec și se formează între palme biluțe de mărimea dorită. Se așează pe o farfurie și se mai lasă la frigider. În timp ce trufele sunt la frigider, se topesc cele 100 de grame de ciocolată pură rămase, tot la bain-marie. Pentru ca învelișul de ciocolată să fie crocant și pentru a rezista mai mult la temperatura camerei, ciocolata se temperează. O treime din ciocolata topită se răstoară pe o suprafață curată și uscată din aluminiu și se întinde până se îngroașă cu ajutorul unui șpaclu pentru ciocolată. Se pune ciocolata înapoi în vas și se amestecă până la omogenizare. 

Se ia fiecare trufă și se învelește în ciocolată folosind o furculiță și se așează înapoi pe farfurie. Cât ciocolata este încă umedă se presară fulgii de chilli. Se lasă la frigider până în momentul servirii.

P.S. Pentru că mi-a mai rămas puțină ciocolată, am pus-o într-un con confecționat din hârtie de copt și am creat acel mic grătărel din ciocolată.

TIPS-URI

1

Puteți înlocui fulgii de chilli cu sare roz de Himalaya.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolată cu fulgi de chilli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Trufe de ciocolata