Turta dulce

de mimmi in Dulciuri, 4 Ian 2013 | 8892 vizualizari

 

Turta dulce,dupa cum ii spune si numele este un desert dulce,dulce,dulce.
Reteta o am de la postasita si este o reteta foarte reusita,cu siguranta o sa o refac de acum inainte.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • 4 linguri ulei,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1/2 lingurita nucsoara,
  • 1/2 linguita bicarbonat,
  • 1/2 lingurita salicale,
  • 1/2 cana lapte,
  • 600 g faina,
  • Pt glazura:
  • 2 albusuri de ou,
  • 1/2 cana zahar,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

1/2 cana de zahar o caramelizam, adaugam 1/2 cana de apa si facem un sirop de zahar ars care il lasam la racit. Din 1/2 cana zahar, galbenusuri, ulei, scortisoara, nucsoara, bicarbonat, salicale, lapte, siropul de zahar ars si faina se face un aluat elastic. Din aluatul de mai sus se formeaza mingiute de marime medie, care le punem pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.


Pentru glazura: Zaharul si albusurile se bat spuma pe bain-marie, pana cand se lipeste albusul de marginea vasului. Dupa ce s-au racit turtele, glazura fiind calda se amesteca intr-un bol pana se glazureaza pe toate partile. Se pun turtele pe grilaj si se lasa pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mimmi 1

04.01.2013, 18:14

Ina,salicale e bicarbonat de amoniu

Rocsi 1

04.01.2013, 19:02

Cat de mult imi place cum ti-a iesit

babi5 1

06.06.2013, 18:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nuci