Turta dulce

de simona72 in Dulciuri, 25 Dec 2013 | 1289 vizualizari

 

Prima mea turta dulce....si cand te gandesti ca nici macar nu stiam ca se poate face si in casa...emoticon rusinos. Multumesc bucatarasi!! Inspiratie Inuca noastra draga!!>:D

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 200 gr zahar ars
  • 100 ml apa calda
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 50 gr untura
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingurita amestec de mirodenii rom si vanilie
  • 1 lingura bicarbonat de amoniu
  • 1 kg faina
  • pt glazura
  • 3 albusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • pt decor:
  • 2-3 lingurite de scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Pt aluat: prima oara punem 200 gr zahar la caramelizat si stingem cu 100 ml apoa calduta. Lasam sa se raceasca. Intre timp amestecam cu un tel galbenusurile cu laptele, zaharul, mirodeniile, untura, bicarbonatul. Peste acest amestec turnam zaharul caramelizat si cate putin din faina. Amestecam la inceput cu lingura, iar apoi dupa ce se mai ingroasa framantam cu mainile. Va iesi un aluat mai greu de framantat (pe mine m-au trecut toate cadurile) pe care-l punem in folie alimentara si-l dam la frigider pt 2-3 ore (la mine a fost suficient).


Scoatem aluatul, taiem cate o bucata din el, intindem cu sucitorul pe masa de lucru sau pe o folie de silicon aluatul, in foi de aproximativ 0,5-1 cm. Decupam cu formele preferate si avute in dotare pe care le punem in tavi tapetate cu hartie de copt. Dam la cuptorul incins la 150-160 grade pt maxim 8 minute.


Lasam sa se raceasca turta dulce si le glazuram cu albusurile batute spuma (ca si la bezea) amestecate cu zaharul pudra si zeama de lamaie. Consistenta bezelei fiind groasa, eu m-am folosit de o pensula de silicon pt a glazura turtele. Le-am dat pe o parte cu glazura, am presarat pe deasupra scortisoara macinata si le-am lasat pana a doua zi sa se usuce.


Daca mai aveti timp le puteti glazura si pe partea cealalta si le decorati dupa preferinta si rabdare.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

mie mi-a ramas suficienta bezea pt o alta prajitura

2

pastrati turtele in pungi de hartie sau vase de plastic acoperite

3

aluatul avand o culoare mai inchisa este inselator, asa ca prima tura de copt eu am lasat-o mai mult10-12 minute si au iesit mai tari turtele

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Ina 1

25.12.2013, 19:43

Tocmai am mancat vreo 3 braduti pufosi!

MotanLaOale 1

25.12.2013, 23:38

diaconta 1

26.12.2013, 23:03

lasa ca eu stiam ca se poate face dar n-am facut
foarte faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu aroma de lamaie si stafide