Turta dulce cu pere

de Catalina L in Dulciuri, 7 Ian 2017 | 635 vizualizari

 

Nu cautati reteta, este o improvizatie totala.
Imi trebuia o reteta cu pere si aveam pofta de turta dulce :)
Iata ce-a iesit :) foarte multumita de rezultat, mai ales cand am taiat checul.
Daca va plac perele si turta dulce, incercati !
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/turta-dulce-cu-pere.html

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri de miere
  • 4 linguri de ulei
  • 3 linguri de lapte
  • 125 g de mascarpone
  • 2 lingurite rase de pudra de mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)
  • 1 lingurita de pudra de scortisoara
  • 200 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri de cacao pudra
  • 50 g nuci mauntite
  • 2 pere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce cu pere:

Stingeti bicarbonatul cu sucul de lamaie.


La robot sau cu un mixer, amestecati ouale intregi cu zaharul. Adaugati mierea, uleiul treptat si crema de mascarpone.


Incorporati aromele, laptele, bicarbonatul si faina.


Curatati perele, taiati-le in 4 pastrand coada. Indepartati cotorul. Incalziti cuptorul la 180 °C.


Ungeti cu unt o forma de chec. Puneti jumatate din compozitia de turta dulce in tava. Dispuneti perele pe verticala. Adaugati un strat de nuca.


Adaugati cacaua in compozitia ramasa si amestecati (puteti adauga 1 lingura de lapte, daca vi se pare compozitia cam groasa).


Varsati in tava intre pere. Decorati cu nuca.


Puneti la cuptor si coaceti timp de 35 de minute.


Lasati 5 minute sa se raceasca, scoateti din forma si lasati sa se raceasca complet pe un gril.


Pudrati cu zahar pudra sau nuca de cocos, taiati felii si serviti.


Am preferat-o un pic calduta.


Pofta Buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

simona72 1

08.01.2017, 12:16

Combinatia este foarte buna si ti-a iesit super! Mi-ai facut pofta

Gherca Daniela 1

09.01.2017, 17:50

ce interesant!

mihaelar63 1

22.01.2017, 19:35

Imi plac si una si alata . Super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii