Turte cu tarate

de Sidy in Piine, 17 Apr 2013 | 4985 vizualizari

 

Daca pina nu demult taratele de ovaz erau rezervate... cailor, acum ele atrag in special persoanele care vor sa slabeasca, pentru ca taratele de ovaz reusesc sa elimine in mod sanatos grasimile.
Fibrele continute de psyllium au un rol deosebit in reglarea glicemiei, deoarece impiedica trecerea rapida a glucozei din tubul digestiv in sange. Datorita acestui fapt, psyllium poate ajuta cu succes in cura de slabire sanatoasa, la detoxifiere si la indepartarea colesterolului rau.
Pentru ca vreau sa reducem consumul de paine si painea ce o mancam sa fie sanatoasa, am preparat aceste turte dupa reteta Danielei ( modificata putin) , de pe blogul ei : http://danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.ro/
Credeti-ma ca o asemenea turta va va satura mai mult decat 3 felii de franzela....

 

INGREDIENTE

  • 220 g faina neagra de grau
  • 80 g faina de ovaz
  • 90 g tarate de grau
  • 2 linguri tarate de psyllium
  • 50 g fulgi de ovaz
  • 3 linguri faina alba
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline aromatizat
  • 300 ml apa calduta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu tarate:

Aluatul l-am pregatit in masina de paine , dar la fel de bine se poate prepara framantandu-l cu mana.


In cuva masinii de piine am pus apa, sarea, uleiul, fainile, taratele drojdia si zaharul deasupra si am programat masina sa framante si sa dospeasca.


Dupa trecerea timpului, am presarat faina pe o fata de masa si am scos aluatul framantat si bine dospit, din masina.


Am impartit apoi aluatul in 10 parti egale si pe fiecare am intinso cu facaletul cat de subtire am putut, dupa fiecare intindere , am intors aluatul pe partea cealalta.


Tigaia nonaderenta pentru clatite am incins-o pe aragaz, am pus in ea , pe rand, cate o turta si am copt-o pe fiecare parte pina cand se rumeneste frumos . Nu trebuie pus ulei deloc pentru ca au turtele in compozitie.



Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Aceste turte sunt foarte satioase (fibrele din seminţele de psyllium au capacitate mare de absorbţie a apei, astfel se umflă în stomac şi dau rapid senzaţia de saţietate ), asa ca va veti bucura cand veti vedea cat de putina..."paine" mancati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu tarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

babi5 1

17.04.2013, 13:28

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

17.04.2013, 14:25

Imi place asta mult!! O sa incerc si eu

diana_k 1

19.04.2013, 11:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Specialități - pâine cu măsline - pâine cu bulion și busuioc