Turtite cu parmezan si chimen

de RuxyRux in Piine, 15 Mai 2011 | 4464 vizualizari

 

Garantez pentru simplitate, rapiditate si deliciosenie....

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de lapte caldut
  • 2 cani de faina( si poate putin in plus)
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare( nu multa pentru ca parmezanul este deja sarat)
  • 100 gr parmezan ras
  • chimen( o cescuta)
  • unt pentru uns tigaia la prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu parmezan si chimen:

Acest aluat minunat creste sub mana ta, e foarte simplu de facut.


Se cerne faina intr-un vas pentru framantat, se adauga drojdia , zaharul, sarea si untul foarte moale la temperatura camerei.


Se toarna cate putin lapte si se framanta pana nu se mai lipeste de mana, este poate necesar sa mai adaugam cate putina faina( atentie cu lingura, sa nu scapam prea multa).


Pregatim o suprafata curata( eu folosesc foaia de copt( pergament), si impartim aluatul in 4 bile.


Radem parmezanul pe o farfurie.


Intindem fiecare bila in parte intr-o forma, ( ovala, rotunda) dupa dorinta.


Presaram parmezan, apoi deasupra chimen si trecem usor cu sucitorul peste toata suprafata.


Impaturim aluatul in doua si din nou intindem in forma ovala( rotunda).


Punem tigaia pe foc iute si trecem cu o nuca de unt pe toata suprafata atat cat sa o ungem.


Punem turtita si o intoarcem cand apar bule la suprafata ei.


In jur de 3-4 minute si este gata, o intoarcem din cand in cand sa nu se arda.


Servim cu mare pofta si placere, gustul de parmezan se imbina perfect cu cel de chimen.


Cine nu are parmezan poate inlocui cu branza tare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu parmezan si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

16.05.2011, 13:17

Mersi Medi...au fost super bune...si am inlocuit painea cu ele

mamaieelena 1

17.05.2011, 06:57

imi plac mult

bianca92 1

27.10.2013, 19:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Paine la tigaie