Turtite tip Focaccia

de epurasha2bb in Piine, 1 Feb 2011 | 4803 vizualizari

 

Ziele astea am vizitat blogul Laurei Aamache asa cum fac cand am pofta de ceva bun.Mi-a ramas in minte aluatul ei de pizza la tigaie(pizza-8-minute-la-tigaie) si l-am folosit ca sa fac niste turtite.Au iesit super super bune, ca de obicei tot ce fac dupa retetele Laurei iese perfect, e de incredere.Am transformat reteta din pizza in focaccia si toata lumea a papat cu drag!mai ales micutele mele! Multumesc Laura!
http://adamache-laura.blogspot.com/2009/03/pizza-8-minute-la-tigaie.html

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 225 gr apa calduta
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 10 linguri ulei de masline cu aroma de salvie
  • 1 lingurita zahar
  • 10 linguri pasta de rosii/bulion
  • 2 linguri de cimbru uscat Kotanyi
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite tip Focaccia:

Se prepara aluatul amestecand intai drojdia uscata cu zaharul si apa calduta in mijlocul fainii, incorporam si 2-3 linguri de ulei de masline cu aroma de salvie. Apoi framantam putin si cand aluatul prinde consistenta se adauga sarea. Se framanta bine si se face o bila mare , se acopera si se lasa 2 ore la dospit. Apoi din bila mare facem 5 bile mici si le intindem pe un tocator de lemn cu mana. Le intepam cu degetul si dupa ce am incins o tigaie de teflon antiaderenta cu capac (eu am folosit Doubletta) se aseaza cate una turtitele noastre. Se coace vreo 4 minute pe o parte, fara sa ungem cu nimic tigaia, apoi intoarcem si partea coapta o ungem cu bulion amestecat cu putin ulei de masline si apoi presaram cimbrul. Se pune capacul cald la loc si se coace inca 4 -5 minute. Ies minunate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite tip Focaccia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

01.02.2011, 18:16

LUK 1

01.02.2011, 21:19

epurasha2bb 1

02.02.2011, 10:07

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Focaccia la tigaie