Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri

de babi5 in Mancaruri de legume, 12 Aug 2013 | 5860 vizualizari

 

S-au facut dovleceii a "proasta" vine vorba...asa ca am facut o mancare de dovleac cu morcov TUSPAIS in Banat. Cred ca denumirea se trage din limba germana. Garantat bunnnnnn...

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei dar nu din cei obisnuiti ci sub forma de floare
  • 4 cepe
  • 3 ardei galbeni grasi
  • frunze marar
  • 1 foaie de dafin
  • 3 morcovi mai mari
  • 100 ml ulei
  • 2 iaurturi de 175 ml
  • 1 smantana de 200 ml
  • 2 linguri faina
  • sucul de la o lamaie (cine nu are, 2 linguri otet )
  • piper macinat
  • sare
  • 1 lingurita vegeta
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri:

Prima data am curatat dovlecelul, l-am spalat si l-am dat prin razatoare, apoi l-am sarat un picut si l-am lasat sa se inmoaie si sa lase apa.


Intre timp am curatat ceapa, am tocat-o marunt, am curatat morcovul si l-am ras, apoi ardeiul l-am tocat marunt. Am pus uleiul intr-o cratita de 4 kg, apoi am adaugat ceapa, ardeiul si morcovul si am lasat sa se caleasca un picut. Apoi am stors dovlecelul bine de apa lasata si am pus in cratita peste morcov,ceapa si ardei. Am lasat sa se caleasca un picut impreuna cca 5 minute, apoi am completat cu apa calduta pana sa acopere ingredientele din oala. Am acoperit si am lasat sa fiarba intorcand din cind in cind oala intr-o parte si alta sa nu se faramiteze prea tare dovlecelul. Potrivim de sare si piper si cand este fiert adaugam smantana si iaurtul pe care le-am amestecat intre timp cu 2 oua si 2 linguri de faina. Asezonam la final cu marar verde.


Ca garnitura am facut ochiuri de oua.

 

TIPS-URI

1

Ca si garnitura eu am facut ochiuri de oua, dar se pot folosi si tot felul de carnuri inclusiv rasol

Daca ti-a placut reteta noastra "Tuspais de dovlecel cu morcovi si oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

babi5 1

14.08.2013, 23:29

Farfuria am cumparato cind am fost in Statiune anul trecut de la Geoagiu Bai iar dovleceii ia primit fica mea (semiontele) de la patroana ei din Germania ,,multumesc mihaela63ma-s bucura sa te intilnesc

RuxyRux 1

14.08.2013, 23:44

Chiar bun...place reteta!

babi5 1

15.08.2013, 00:22

Te pupa Babi RuxyRux si-ti multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei