Un altfel de chec cu ciocolata

de retetele_tinei in Prajituri, 4 Oct 2014 | 4332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 9 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1 praf de copt amestecat cu zahar vanilinat
  • 200 g ciocolata de lapte
  • 3 lingurite de cacao amara
  • cocos
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un altfel de chec cu ciocolata:

Se pregatesc ingredientele, apoi se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar, iar galbenusurile se bat si ele cu doua linguri de zahar. Dupa ce zaharul s-a topit atat de la albusuri cat si de la galbenusuri, se pot pune albusurile batute peste galbenusuri. Peste ouale batute se pun patru linguri de ulei si cele patru linguri de faina, apoi se amesteca cu grija ca sa nu se lase ouale, iar la sfarsit se pune praful de copt amestecat cu zaharul vanilinat.


Se iau din compozitie patru linguri, care se amesteca cu linguritele de cacao amara.


Se ia o tava, care se da cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se pune compozitia simpla in tava, iar peste ea se pune dupa plac compozitia cu cacao. Tava se da la cuptorul preincalzit pana checul trece "testul scobitorii". Copt se lasa la racit, iar rece se taie cuburi.


Se topeste pe bain-marie sau la microunde 100 g de ciocolata. Cand ciocolata e topita se pun doua linguri de ulei peste ea si se amesteca energic. Ciocolata se topeste pe rand pentru ca daca se topeste toata pana cand se da fiecare bucata de chec prin ea si prin cocos, s-ar putea sa se intareasca. Fiecare cub se da prin ciocolata si apoi prin cocos. Apoi se pot servi :)




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Un altfel de chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

reisnaor_2006 1

04.10.2014, 21:27

bunnnnnnnnnnn

RuxyRux 1

04.10.2014, 21:28

Cred ca e grozav de bun!

Rocsi 1

05.10.2014, 12:26

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tavalita cu nuca de cocos