Unt din pere cu nuci de caju

de Catalina L in Vegan / Raw vegan, 31 Oct 2019 | 6378 vizualizari

 

Cunoasteti untul din fructe ?
Eu tocmai l-am descoperit si mi-a placut foarte mult.
O reteta fara zahar adevarat, o crema low carb pe care o puteti manca cu lingurita sau tartina pe paine de calitate, pe biscuiti sau umple o prajitura.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/unt-din-pere-cu-nuci-de-caju.html

 

INGREDIENTE

  • 800 gr de pere tip Williams bio (4 pere)
  • 1 lingurita de esenta naturala de vanilie
  • 2 linguri de unt de nuci de caju ( optional , eventual unt de arahide)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt din pere cu nuci de caju:

Curatati perele si taiati-le cubulete.

Puneti-le intr-o oala pe foc cu vanilia si fierbeti-le .

Se vor transforma treptat in piure .

Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet.

Amestecati.

Daca lasa prea multa apa le puteti scurge sau gati mai mult.

Dupa 20 de minute, le-am lasat inca 10 minute pentru a elimina lichidul ramas.

Lasati sa se raceasca.

Puneti-le in bolul mixerului cu untul de nuci de caju si mixati pana obtineti o crema fina si neteda.

Conservati la rece intr-un borcan ermetic.

Se poate conserva 2 saptamani la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt din pere cu nuci de caju" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tofu in sos de busuioc thailandez