Țușpais de dovlecei cu praz

de Doinavar in Mancaruri de legume, 17 Feb 2013 | 3258 vizualizari

 

Am tot auzit pe la noi prin Banat, mai ales la gospodinele de origine germana, ca fac țușpais. Am fost foarte curioasa ce inseamna si am cautat in DEX online. Am gasit:

țușpáis, țușpáisuri, s.n. (reg.) 1. garnitură (la friptură). 2. mâncare de dovlecei. 3. mâncare proastă. 4. băutură falsificată.

Sper sa nu fie o mancare proasta de dovlecei. Ar fi un pleonasm. A iesit ceva extraordinar.

 

INGREDIENTE

  • 1-2 dovlecei (650-750 g)
  • 1 praz
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2-3 rosii
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 2 lingurite de faina
  • 2-3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei (de masline)
  • sare, piper, cimbru, 1 frunza de dafin, 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • 1 lingurita de zahar (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Țușpais de dovlecei cu praz:

Curatati dovleceii, ceapa, morcovul si taiati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, dovleceii feli mai grosute. Prazul se curata de mustati si frunze palite si se taie felii subtiri. Puneti totul la calit in ulei intr-o craticioara.


Dupa 5-6 minute adaugati rosiile curatate de pielite si taiate cubulete, baza pentru mancaruri, condimente, 100 ml apa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac 10-15 minute, apoi adaugati verdeata tocata.


Lasati sa fiarba, la foc mic, inca 5-6 minute, adaugati faina desfacuta in putina apa si dregeti gustul de sare, piper, eventual zahar. Amestecati sa nu se prinda inca 2-3 minute ca sa se lege sosul si țușpaisul este gata.


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Țușpais de dovlecei cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bya Ralu 1

17.02.2013, 14:09

mamaieelena 1

17.02.2013, 14:46

MotanLaOale 1

17.02.2013, 19:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi