Vafe - Gaufre Belgiene

de Catalina L in Dulciuri, 31 Mai 2015 | 4305 vizualizari

 

Am facut din nou - am pus un pic de scortisoara in aluat de data asta - tare sunt bune

 

INGREDIENTE

  • 375 g făină
  • 180 g de lapte cald
  • 30 g drojdie proaspătă (sau drojdie uscata)
  • 1 ou + 1 gălbenuș
  • un vârf de cuțit de sare
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • unt topit 200g
  • scortisoara
  • 250 g de zahăr perla (200 g pentru mine)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vafe - Gaufre Belgiene:

Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului si a zaharului perla. Adaugati treptat untul si zaharul perla si framantati bine. Lasati aluatul la crescut cel putin 2 ore.
Eu am folosit masina de facut paine - program aluat.
Am pus toate ingredientele iar zaharul perla l-am încorporat după primul semnal sonor înainte de a 2a frământare.  
Am adăugat făină la aluat pentru ca atunci când l-am scos din mașină, a fost foarte lipicios.
L-am frământat apoi inca un pic cu mâna.

Împărțiți aluatul în bucăți de 100 g (am congelat o parte) si le lasati sa creasca un pic -20 de minute.  Se incalzeste aparatul de vafe si se pun 2 portii.  

Închideți fierul și gatiti +/- 3 minute.

Pudrati cu zahăr pudră înainte de servire sau se ung cu nuttela și frisca sau se servesc cu inghetata.

Poftă Bună !!!!!!

TIPS-URI

1

puteti congela o parte din aluat

2

se servesc caldute

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe - Gaufre Belgiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

diaconta 1

31.05.2015, 20:30

Ce mult imi plac Ti-au iesit foarte frumoase

Rocsi 1

01.06.2015, 21:48

Ma inscriu la o portie

Gicuta 1

02.06.2015, 07:40

ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Goffre cu scorţişoară