Vafe - Gaufre Belgiene

de Catalina L in Dulciuri, 31 Mai 2015 | 1843 vizualizari

 

Am facut din nou - am pus un pic de scortisoara in aluat de data asta - tare sunt bune

 

INGREDIENTE

  • 375 g făină
  • 180 g de lapte cald
  • 30 g drojdie proaspătă (sau drojdie uscata)
  • 1 ou + 1 gălbenuș
  • un vârf de cuțit de sare
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • unt topit 200g
  • scortisoara
  • 250 g de zahăr perla (200 g pentru mine)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vafe - Gaufre Belgiene:

Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului si a zaharului perla. Adaugati treptat untul si zaharul perla si framantati bine. Lasati aluatul la crescut cel putin 2 ore.
Eu am folosit masina de facut paine - program aluat.
Am pus toate ingredientele iar zaharul perla l-am încorporat după primul semnal sonor înainte de a 2a frământare.  
Am adăugat făină la aluat pentru ca atunci când l-am scos din mașină, a fost foarte lipicios.
L-am frământat apoi inca un pic cu mâna.

Împărțiți aluatul în bucăți de 100 g (am congelat o parte) si le lasati sa creasca un pic -20 de minute.  Se incalzeste aparatul de vafe si se pun 2 portii.  

Închideți fierul și gatiti +/- 3 minute.

Pudrati cu zahăr pudră înainte de servire sau se ung cu nuttela și frisca sau se servesc cu inghetata.

Poftă Bună !!!!!!

 

TIPS-URI

1

puteti congela o parte din aluat

2

se servesc caldute

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe - Gaufre Belgiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Vafe - Gaufre Belgiene-0
Vafe - Gaufre Belgiene-1
Vafe - Gaufre Belgiene-2
Vafe - Gaufre Belgiene-3
Vafe - Gaufre Belgiene-4
Vafe - Gaufre Belgiene-5
Vafe - Gaufre Belgiene-6
Vafe - Gaufre Belgiene-7

COMENTARII (10)

diaconta

diaconta 1

31.05.2015, 20:30

Ce mult imi plac Ti-au iesit foarte frumoase

Rocsi

Rocsi 1

01.06.2015, 21:48

Ma inscriu la o portie

Gicuta69

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:40

ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53