Valdostana haiduceasca

de Sidy in Pui, 15 Mai 2011 | 2663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 200 g muschi tiganesc
  • 200 g cascaval
  • 200 g sunca presata
  • 200 g mozzarella
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 1 kg cartofi noi
  • 3 linguri ulei de masline
  • patrunjel si marar verde
  • rosii cherry
  • 3 linguri sos de soia
  • cateva frunze de leurda
  • piper mozaic Kotany
  • sare
  • chilli
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Valdostana haiduceasca:

Taiem fileuri pieptul de pui si il punem la marinat cateva ore la rece in sosul de soia amestecat cu toate condimentele si o lingura cu ulei.Cel mai bine ar fi ca acesta sa stea la rece de seara pina a doua zi.

Scoatem pieptul de pui pe un servet absorbant apoi il dam pe gratarul incins si il coacem pe ambele parti.Tinem pieptul copt la cald pina se face tot.

Feliem cascavalul si mozzarella.

Cu ajutorul scobitorii facem turnuletul de valdostana astfel:

-o felie de gratar de pui peste care asezam o feliuta de cascaval apoi in ordine montam sunca presata, o felie de mozzarella, una de muschi tiganesc, o frunza de leurda, o rosioara si in varf o maslina.

Cartofii noi se curata de coaja, se spala bine si se fierb in apa cu sare cam 18 minute.Nu trebuie sa fie fierti de tot.Ii lasam sa se scurga bine de apa apoi.Punem la incins ulei de masline ( care se potriveste mai bine cartofilor noi, fiind mai aromat) peste care rasturnam cartofii bine scursi de apa.Ii lasam sa se rumeneasca 10 minute pe toate partile, dupa care adaugam mararulsi patrunjelul  verde tocat si ii amestecam bine.

Turnuletele de valdostana le dam la cuptor pentru 10 minute sa se topeasca bine cascavalul si mozzarella si sa se patrunda bine celelalte arome.

Servim valdostana alaturi de cartofii noi cu verdeata si o salata verde. Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Valdostana haiduceasca-0
Valdostana haiduceasca-1
Valdostana haiduceasca-2
Valdostana haiduceasca-3
Valdostana haiduceasca-4
Valdostana haiduceasca-5
Valdostana haiduceasca-6
Valdostana haiduceasca-7

COMENTARII (19)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

16.05.2011, 09:03

bun bun

divainbucatarie

divainbucatarie 1

16.05.2011, 09:05

mihaelar63

mihaelar63 1

12.01.2012, 14:53

F. buna , valdosana
Daca era cu muschi tiganesc , cred ca era valdosana tiganeasca , nu-i asa ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!