Valdostana haiduceasca

de Sidy in Pui, 15 Mai 2011 | 2841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 200 g muschi tiganesc
  • 200 g cascaval
  • 200 g sunca presata
  • 200 g mozzarella
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 1 kg cartofi noi
  • 3 linguri ulei de masline
  • patrunjel si marar verde
  • rosii cherry
  • 3 linguri sos de soia
  • cateva frunze de leurda
  • piper mozaic Kotany
  • sare
  • chilli
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Valdostana haiduceasca:

Taiem fileuri pieptul de pui si il punem la marinat cateva ore la rece in sosul de soia amestecat cu toate condimentele si o lingura cu ulei.Cel mai bine ar fi ca acesta sa stea la rece de seara pina a doua zi.


Scoatem pieptul de pui pe un servet absorbant apoi il dam pe gratarul incins si il coacem pe ambele parti.Tinem pieptul copt la cald pina se face tot.


Feliem cascavalul si mozzarella.


Cu ajutorul scobitorii facem turnuletul de valdostana astfel:


-o felie de gratar de pui peste care asezam o feliuta de cascaval apoi in ordine montam sunca presata, o felie de mozzarella, una de muschi tiganesc, o frunza de leurda, o rosioara si in varf o maslina.


Cartofii noi se curata de coaja, se spala bine si se fierb in apa cu sare cam 18 minute.Nu trebuie sa fie fierti de tot.Ii lasam sa se scurga bine de apa apoi.Punem la incins ulei de masline ( care se potriveste mai bine cartofilor noi, fiind mai aromat) peste care rasturnam cartofii bine scursi de apa.Ii lasam sa se rumeneasca 10 minute pe toate partile, dupa care adaugam mararulsi patrunjelul verde tocat si ii amestecam bine.


Turnuletele de valdostana le dam la cuptor pentru 10 minute sa se topeasca bine cascavalul si mozzarella si sa se patrunda bine celelalte arome.


Servim valdostana alaturi de cartofii noi cu verdeata si o salata verde. Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Valdostana haiduceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

16.05.2011, 09:03

bun bun

divainbucatarie 1

16.05.2011, 09:05

mihaelar63 1

12.01.2012, 14:53

F. buna , valdosana
Daca era cu muschi tiganesc , cred ca era valdosana tiganeasca , nu-i asa ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Karavan szelet - gustarea beduinului