Vareniki

de nadea68 in Dulciuri, 6 Oct 2013 | 3334 vizualizari

 

Azi v-am adus o reteta ruseasca,vareniki,care acasa la mine de la strabunici incoace le servim ca desert,dulci sau sarate...eu le prefer dulci si la fel baiatul meu :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 lingura ulei
  • praf de sare
  • o cana apa
  • faina cat cuprinde
  • branza dulce de vaci
  • un galbenus
  • zahar vanilat
  • zahar
  • smantana
  • margarina sau unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vareniki:

Pregatim aluatul.Intr-un bol punem oul si sare,frecam un pic.Adaugam uleiul si apa.


Punem faina cat cuprinde..N-am pus cantitatea pentu ca depinde de cata apa se pune.


Aluatul trebuie sa rezulte nici moale si nici prea tare :)...


Lasam deopate acoperit 1/2 ora.


Intre-timp facem umplutura.


Branza dulce o amestecam cu galbenusul de ou.


Luam aluatul si-l intindem cu sucitorul intr-o foaie subtire.Decupam (eu am folosit paharul)forme rotunde.


In fiecare forma punem o lingurita de branza.Inchidem in forma de semiluna.


Punem apa la fiert cu putina sare.


Cand apa fierbe se pun semilunele noastre la fiert.Sunt gata cand incep sa pluteasca deasupra apei.


Le scoatem intr-un bol,adaugam margarina sau untul.Cand sunt inca ferbinti se adauga zaharul dupa gust si smantana .Si se amesteca foarte usor sa nu se rupa vareniki.


Se servesc calde.


Daca se racesc,se mananca dupa ce se incalzesc intr-o tigaie.Sunt foarte bune rumenite. :))

 

TIPS-URI

1

foarte multi le prefera fara zahar

2

varianta e cu visinE si miere

Daca ti-a placut reteta noastra "Vareniki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

nadea68 1

07.10.2013, 18:10

tanyapatap 1

08.10.2013, 21:32

nadea68 1

09.10.2013, 21:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi sau vareniki cu brinza de vaci