Varza a la Cluj

de mihaelar63 in Porc, 4 Mar 2015 | 8529 vizualizari

 

Varza a la Cluj este un fel de mancare pe care orice gospodina din Ardeal stie sa o prepare de la mama si bunica . Eu stiu ca se prepara cu varza dulcesi carne tocata , acum fiecare dupa gust ...Modul de ansamblare se face in straturi . In centrul Clujului mai exista un apreciat restaurant ,, Varzarie '' care are aceleasi bucatarese de 25 de ani . Daca doriti sa serviti o varza a la Cluj memorabila nu ocoliti acest local !!!

 

INGREDIENTE

Strat varza :

  • 1 varza mijlocie [ 1kg]
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 crenguta marar uscat
  • cimbru verde

Strat carne :

  • 1 kg carne tocata porc [ rasa mangalita ]
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei
  • 2 pahare bulion rosii
  • sare
  • piper
  • boia rosie ardei

250 gr orez

2 rosii smantana

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Pentru stratul cu varza se toaca varza fideluta si se caleste in ulei . Se sareaza , pipareaza si se adauga 100 ml apa .Se aduga cimbru si marar si se lasa cateva minute pana scade lichidul si varza incepe sa se inmoaie .


Orezul se fierbe separat in apa cu sare . Am avut saculeti de orez prefiert care se fierb in multa apa sarata ,s rezulta un bob pufos ce nu se lipeste .


Pentru stratul cu carne cepele curatate , tocate se calesc in ulei cu carnea tocat .Se condimenteaza cu sare , boia si piper . Se inabuse cu bulion pana incepe carnea sa se albeasca .


Ansamblarea :Intai se pune putin ulei si apoi un strat de bulion intr-o tava .Se monteaza in straturi incepand cu un strat de varza apoi unul de orez . Urmeaza stratul cu carnea tocata si bulion . Se repeta inca o data stratificare a. La sfarsit se taie rosiile felioare si se stropeste cu ulei .


Dati tava 20-30 minute la cuptor pentru gratinare .


Serviti Varza a la Cluj insotita de smantana - sau iaurt , dupa preferinta .

 

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa va obositi sa frecati varza cu sare , ea se va inmuia rapid daca la preparare adugati si putina apa .

2

Smantana se poate intercala intre straturi la ansamblare daca doriti . Eu prefer sa fie servita alaturat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

05.03.2015, 17:54

Anca

tarasmariana 1

10.03.2015, 20:48

monik80 1

19.03.2015, 08:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj