Varza a la Cluj

de mihaelar63 in Porc, 4 Mar 2015 | 10686 vizualizari

 

Varza a la Cluj este un fel de mancare pe care orice gospodina din Ardeal stie sa o prepare de la mama si bunica . Eu stiu ca se prepara cu varza dulcesi carne tocata , acum fiecare dupa gust ...Modul de ansamblare se face in straturi . In centrul Clujului mai exista un apreciat restaurant ,, Varzarie '' care are aceleasi bucatarese de 25 de ani . Daca doriti sa serviti o varza a la Cluj memorabila nu ocoliti acest local !!!

 

INGREDIENTE

Strat varza :

  • 1 varza mijlocie [ 1kg]
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 crenguta marar uscat
  • cimbru verde

Strat carne :

  • 1 kg carne tocata porc [ rasa mangalita ]
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei
  • 2 pahare bulion rosii
  • sare
  • piper
  • boia rosie ardei

250 gr orez

2 rosii smantana

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Pentru stratul cu varza se toaca varza fideluta si se caleste in ulei . Se sareaza , pipareaza si se adauga 100 ml apa .Se aduga cimbru si marar si se lasa cateva minute pana scade lichidul si varza incepe sa se inmoaie .


Orezul se fierbe separat in apa cu sare . Am avut saculeti de orez prefiert care se fierb in multa apa sarata ,s rezulta un bob pufos ce nu se lipeste .


Pentru stratul cu carne cepele curatate , tocate se calesc in ulei cu carnea tocat .Se condimenteaza cu sare , boia si piper . Se inabuse cu bulion pana incepe carnea sa se albeasca .


Ansamblarea :Intai se pune putin ulei si apoi un strat de bulion intr-o tava .Se monteaza in straturi incepand cu un strat de varza apoi unul de orez . Urmeaza stratul cu carnea tocata si bulion . Se repeta inca o data stratificare a. La sfarsit se taie rosiile felioare si se stropeste cu ulei .


Dati tava 20-30 minute la cuptor pentru gratinare .


Serviti Varza a la Cluj insotita de smantana - sau iaurt , dupa preferinta .

 

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa va obositi sa frecati varza cu sare , ea se va inmuia rapid daca la preparare adugati si putina apa .

2

Smantana se poate intercala intre straturi la ansamblare daca doriti . Eu prefer sa fie servita alaturat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

05.03.2015, 17:54

Anca

tarasmariana 1

10.03.2015, 20:48

monik80 1

19.03.2015, 08:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocanita de pui cu ardei
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu prune si nuci

de Adi 4

ieri la 20:03

Dulceata de zmeura

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

Briose cu banane

de abetina 3

ieri la 12:05

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

de RODIMUR 5

pe 14.07 la 21:13

Desert prajitura cu urda, zmeura si caise

pe 14.07 la 20:18

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj