VARZA A LA CLUJ II

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 20 Mar 2016 | 1773 vizualizari

 

 Buna mancarica varza asta a la Cluj . Eu mananc de cand ma stiu , doar in Cluj sunt nascuta .Am invatat sa o prepar de la mama si de la bunica .Veneam de la scoala si cum intram recunosteam mirosul imbietor din cuptor . Exclamam fericiti ,, mama ne-a facut prajitura cu varza !!! "" :D Ce sa va spun ca primeam cate o portie zdravana in varf cu un mot mare de smantana .   Reteta originala dupa cum si eu o stiu se prepara cu varza verde . Este foarte gustoasa preparata si cu varza acra .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 -[1 kg ]varza verde indesata,cu frunze subtiri
  • 100 ml ule/sau untura proaspata de porc
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 2 crengute marar
  • sare
  • piper
  • 300 gr orez
  • 1 kg carne amestec porc+vitel [ de casa ]
  • 2 cepe galbene
  • 3 cepe verzi
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 cana bulion de rosii [ de casa ]
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 500 gr ceafa de porc afumata
  • smantana pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA VARZA A LA CLUJ II:


  1. Curatati varza de primul strat de frunze si treceti rapid prin jet de apa rece .

  2. Taiati varza fideluta si o caliti in ulei . Sarati si adaugati cimbrul , crengutele de marar si piper .

  3. Amestecati si turnati o jumatate pahar cu apa . Astfel varza se va patrunde mai repede .

  4. Varza se caleste maximum 10 minute . In partea a doua a prepararii se va gati si la cuptor . Scoteti crengutele de marar si le aruncati .

  5. Fierbeti orezul in multa apa cu sare .Respectand timpul de fierbere inscris pe ambalaj . Clatiti cu apa rece . Eu am folosit orez prefiert cu bob lung .

  6. Am curatat , spalat cepele . Le-am tocat cu ajutorul robotului de bucatarie .

  7. Se caleste ceapa usor pana devine translucida . Se aduga carnea , sare , bulion si boia de ardei . Amestecati si lasati la fiert tot cam 10 minute.

  8. Opariti ceafa afumata doar daca aceasta este mai sarata . Eu am avut o bucata de ceafa proaspat afumata pe care am feliat-o .

  9. Urmeaza ansamblarea in straturi . Intr-un vas pentru cuptor pulverizati ulei si incepeti cu un strat de varza , urmat de cel cu orez , apoi cu amestecul de carne . Se urmeaza succesiunea in functie de cat material aveti . Se incheie cu strat de varza .

  10. Deasupra turnati putin bulion si bucati de rosii . Pentru un gust mai bogat eu am pus si feliile de ceafa de porc afumata .

  11. Am pulverizat putin ulei deasupra si am dat la cuptorul preincalzit timp de 30 minute pana cand preparatul s-a gratinat frumos .

  12. Serviti varza a la Cluj calda insotita de smantana sau de iaurt gras .

  13. Nu uitati sa puneti alaturi , daca va place , ceapa rosie si ardei iute .

  14. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti un preparat mai acrisor puteti pune intre straturi suplimentar cateva linguri de bulion .

2

In Cluj veti gasi cea mai buna varza a la Cluj la localul ,, Varzarie '' . Reteta este neschimbata de zeci de ani .

Daca ti-a placut reteta noastra "VARZA A LA CLUJ II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

mihaelar63 1

21.03.2016, 22:06

Moni-Alex , stii tu ce este bun

Catalina L 1

09.04.2016, 18:27

ce buna o fi, la favorite cu ea

mihaelar63 1

09.04.2016, 18:51

Catalina ,este un ,, clasic ardelenesc'' , Trebuie sa prepari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu carne