Varza a la Cluj in vas roman

de madi_marin in Mancaruri cu carne, 24 Mai 2010 | 10136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g varza acra tocata
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceasca orez
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 2 linguri cu pasta de toamte
  • marar
  • condimente pentru carnea tocata
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 oua
  • 1 lingura cu smantana
  • felii de rosie
  • kaizer

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj in vas roman:

Varza : se calesc o ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea mica in putin ulei, apoi se adauga varza si se pune apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba. Cand e aproape gata se adauga sare ( daca mai e nevoie), piper si pasta de toamte si se mai lasa sa fiarba acoperit cam 10 minute. Se da la racit.


Carnea : se pune la calit ceapa in putin ulei, apoi se adauga carnea si se lasa sa isi schimbe culoarea, apoi se adauga orezul spalat si se adauga apa. Se lasa sa fiarba si sa scada bine, apoi se adauga condimente pentru carnea tocata, piper si marar.


Asamblare : in vasul roman ( tinut in prealabil timp de jumatate de ora in apa) uns cu putin ulei, se aseaza un strat de varza, toata carnea, apoi iar un strat de varza. Deasupra se toarna un amestec din oua batute cu putina sare si cu smantana, aspoi se pun felii de rosii si bucatele de kaizer. Se da la cuptor la foc mic pana se rumeneste amestecul de deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

feliciacristea46 1

14.01.2013, 16:14

compozitie de sarmale care nu se caleste, se pune cruda in varza calita !

kukibella 1

14.01.2013, 16:19

jolygina 1

14.01.2013, 22:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32