Varza a la Cluj- varianta Bihoreana

de Sidy in Porc, 8 Noi 2010 | 8814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg varza murata
  • 5-600 g carne porc mai grasa( costita sau carne tocata)
  • 130 g orez
  • 100 g carnati afumat
  • 100 g kaizer
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingura untura
  • cimbru
  • marar
  • 1 ceapa mare
  • 200 g smantana
  • piper
  • boia
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj- varianta Bihoreana:

Varza murata taiata fideluta se spala bine in apa rece apoi se stoarce bine in pumni.

Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem varza la calit, impreuna cu mararul , cimbrul si piperul.Amestecam bine sa se caleasca varza, adaugam 1/2 cana apa si lasam sa fiarba varza 20 minute.

Orezul spalat bine se pune la fiert intr-o oala cu apa cu sare sau cu supa. Dupa ce a fiert il lasam in apa (supa) se se raceasca.
Costitele le punem la prajit in putin ulei si le lasam pina se calesc putin apoi adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul presat, boia, cimbru, piper si sare daca este nevoie.Stingem focul.

Daca avem carnea tocata, dupa ce am calit ceapa adaugam carmea, amestecam si o lasam pe fac pina isi schimba culoarea. In continuare procedam la fel.

Carnatul si kaizerul le taiem subtire.

Intr-un vas termorezistent , uns cu untura , vom cladi varza a la Cluj.

Prima data punem 1/3 varza apoi, in straturi, 1/2 carne(costita), 1/2 orez, 1/2 carnati si kaizer.In continuare punem iar 1/3 varza , 1/2 costita,1/2 orez,1/2 carnati si kaizer si deasupra varza ce a mai ramas peste care punem smantana.

In cuptorul dinainte incalzit punem vasul pentru aproximativ o ora. Cand este gata varza se poate servi cu smantana langa ea...
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj- varianta Bihoreana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

onuta 1

08.11.2010, 11:52

sydi foarte bun

nadina73 1

08.11.2010, 12:39

si eu vreau ,dupa cat dulce am mancat azi de la voi vreau si varza

kamy 1

08.11.2010, 18:15

buna rau 5f

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu carne de porc si orez la cuptor