Varza creata umpluta

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 4 Dec 2011 | 2079 vizualizari

 

idee preluata de la cec, cu multumiri!

P.S. am vazut mai apoi si alte retete de varza umpluta...pesrsonal cred ca merge mult mai bine varza facuta la cuptor si umpluta asa cruda ( de ex cea vazuta la miha,), pt ca mi s-a parut prea apoasa asa cu varza oparita...sau poate ca eu am oparit-o pre a tare, oricum, cu cat a mai fiert...s-a facut terci....varza creata fiind mult mai frageda decat cea obisnuita.

 

INGREDIENTE

  • o varza creata de un 1kg
  • 450 g carne tocata de porc
  • o mana de orez
  • 3 rosii din conserva , cu suc
  • 2 foi de dafin
  • o ceapa
  • 1 ou
  • un ardei mic ( sau jumatate daca sunt imensi, ca ai mei)
  • sare, piper
  • suc de rosii o cana
  • marar si cimbru( eu nu am avut decat uscat)
  • smantana pt servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza creata umpluta:

Varza se opareste in apa sarata, cam 2-3 min ( nu o lasati ca mine aproape 10....:D)...se scoate intr-o sita si se lasa la scurs. nu scoateti cotorul


Ceapa se taie marunt cu ardeiul si se calesc in 2 lg de ulei, se adauga carnea , foile de dafin si orezul, se mai calesc putin apoi se adauga rosiile maruntite, sare, piper , cimbru si marar .


La sfarsit se adauga oul si se amesteca bine.


Se ia varza si i se desfac frunzele toate si se incepe umplerea ei de la mijloc, se inchide cate un rand se frunze, iar se pune carne si tot asa, pana se reface varza complet.


Eu am pus carne in 4 straturi. se leaga apoi cu ata de bucatarie, cam greu pasul asta dar pana la urma iese cumva..


Se asaza varza intr-un vas cu partea cu cotorul in sus, se adauga peste ea sucul de rosii amestecat cu putina apa cat sa ajunga cam pana la mijlocul verzei, (nu chiar,ca mai lasa apa varza).,foile de dafin nu se lasa in umplutura, se pun in vas, in sucul de rosii.


Se mai poate adauga la suc si marar si busuioc daca aveti ( eu nu am avut).


Se lasa varza la fiert la foc mic cam o ora, apoi se scoate cu mare grija in sita iar si se lasa cateva minute sa se domoleasca fierbinteala, se rastoarna pe platou, se taie si se serveste calduta, cu smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza creata umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

adasev12 1

05.12.2011, 21:25

bunica, cam asa ceva

Panacris 1

08.12.2011, 21:13

Super!!! Mi/e tare dor de varza creata! In pietele din Bucuresti nu prea gasesc! Mama facea o mancare de varza creata cu cartofi si chimen delicioasa

adasev12 1

08.12.2011, 22:57

panacris, aici este din belsug ( in Italia)...eu o folosesc des....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu costita afumata