Varza creata umpluta

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 4 Dec 2011 | 4310 vizualizari

 

idee preluata de la cec, cu multumiri!

P.S. am vazut mai apoi si alte retete de varza umpluta...pesrsonal cred ca merge mult mai bine varza facuta la cuptor si umpluta asa cruda ( de ex cea vazuta la miha,), pt ca mi s-a parut prea apoasa asa cu varza oparita...sau poate ca eu am oparit-o pre a tare, oricum, cu cat a mai fiert...s-a facut terci....varza creata fiind mult mai frageda decat cea obisnuita.

 

INGREDIENTE

  • o varza creata de un 1kg
  • 450 g carne tocata de porc
  • o mana de orez
  • 3 rosii din conserva , cu suc
  • 2 foi de dafin
  • o ceapa
  • 1 ou
  • un ardei mic ( sau jumatate daca sunt imensi, ca ai mei)
  • sare, piper
  • suc de rosii o cana
  • marar si cimbru( eu nu am avut decat uscat)
  • smantana pt servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza creata umpluta:

Varza se opareste in apa sarata, cam 2-3 min ( nu o lasati ca mine aproape 10....:D)...se scoate intr-o sita si se lasa la scurs.  nu scoateti cotorul

Ceapa se taie marunt cu ardeiul si se calesc in 2 lg de ulei, se adauga carnea , foile de dafin si orezul, se mai calesc putin apoi se adauga rosiile maruntite, sare, piper , cimbru si marar  .

La sfarsit  se adauga oul si se  amesteca bine.

Se ia varza si i se desfac frunzele toate si se incepe umplerea ei de la mijloc, se inchide cate un rand se frunze, iar se pune carne si tot asa, pana se reface varza complet.

Eu am pus carne in 4 straturi. se leaga apoi cu ata de bucatarie, cam greu  pasul asta dar pana la urma iese cumva..

Se asaza varza intr-un vas cu partea cu cotorul in sus, se adauga peste ea sucul de rosii amestecat cu putina apa cat sa ajunga cam pana la mijlocul verzei, (nu chiar,ca mai lasa apa varza).,foile de dafin  nu se lasa in umplutura, se pun in vas, in sucul de rosii.

Se mai poate adauga la suc si marar si busuioc daca aveti ( eu nu am avut).

Se lasa varza la fiert la foc mic  cam o ora, apoi se scoate  cu mare grija in sita iar si se lasa cateva minute sa se domoleasca fierbinteala, se rastoarna pe platou, se taie si se serveste calduta, cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza creata umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

adasev12 1

05.12.2011, 21:25

bunica, cam asa ceva

Panacris 1

08.12.2011, 21:13

Super!!! Mi/e tare dor de varza creata! In pietele din Bucuresti nu prea gasesc! Mama facea o mancare de varza creata cu cartofi si chimen delicioasa

adasev12 1

08.12.2011, 22:57

panacris, aici este din belsug ( in Italia)...eu o folosesc des....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu pe pat de orez si zacusca de dovlecel