Varza cu carne de porc la tuci

de Ksenya in Porc, 11 Oct 2016 | 1669 vizualizari

 

A sosit sezonul vezei  .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta rapida si gustoasa de varza gatita la oala de tuci.
Va invit s-o incercati.
 

 

INGREDIENTE

  • 700 grame pulpa porc taiata bucati ca pentru gulas
  • o varza potrivta
  • 8 ardei copti curatati
  • o ceapa mare tocata
  • 4 rosii date prin razatoarea mare
  • o ceasca lapte
  • piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 linguri ulei
  • o cana supa de carne sau supa de legume ori daca nu aveti nici una nici alta ,atunci apa
  • o lingurita boia de ardei dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carne de porc la tuci:

Intr-o oala de tuci, punem uleiul la incins, cand s-a incalzit suficient adaugam carnea si o rumenim. Cand este gata o scoatem separat intr-un castron. Adaugam ceapa in oala care s-a rumenit carnea, adaugam putina sare si cand ceapa incepe sa arameasca usor, adaugam varza taiata fideluta, amestecam, adaugam cana de supa/apa acoperim si lasam pe foc 20 minute, amestecand din cand in cand. Adeii copti ii tocam marunt, adaugam peste varza, mai adaugam foiile de dafin si ceasca de lapte. Lasam 5 minute si adaugam si rosiile cu boiaua de ardei dulce. Amestecam, lasam 10 minute la foc mic,apoi adaugam carnea si mai lasam 10 minute.La sfarsit potrivim de sare si piper


Se serveste dupa preferinte cu mamaliga si ardei iute , smantana si patrunjel.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa-i adaugati verzei un gust mai deosebit, adaugati o cescuta de lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne de porc la tuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rahela Velicu 1

17.10.2016, 21:42

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:18

Trucul cu laptele face minuni! Ii da o dulceata si o aroma deosebite!

SorinMoruz 1

20.10.2017, 15:54

superba reteta.Dar eu am facut mici modificari.Am facut supa de legume si am introdus si pulpa de porc taiate cubulete circa 40 minute,dupa care am introdus pulpa odata cu varza la fiert si astfel pulpa a fost foarte frageda.(De obicei pulpa de porc e putin tare de nu este suficient de fiarta)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne de porc