Varza cu carne de porc la tuci

de Ksenya in Porc, 11 Oct 2016 | 1117 vizualizari

 

A sosit sezonul vezei  .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta rapida si gustoasa de varza gatita la oala de tuci.
Va invit s-o incercati.
 

 

INGREDIENTE

  • 700 grame pulpa porc taiata bucati ca pentru gulas
  • o varza potrivta
  • 8 ardei copti curatati
  • o ceapa mare tocata
  • 4 rosii date prin razatoarea mare
  • o ceasca lapte
  • piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 linguri ulei
  • o cana supa de carne sau supa de legume ori daca nu aveti nici una nici alta ,atunci apa
  • o lingurita boia de ardei dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carne de porc la tuci:

Intr-o oala de tuci, punem uleiul la incins, cand s-a incalzit suficient adaugam carnea si o rumenim. Cand este gata o scoatem separat intr-un castron. Adaugam ceapa in oala care s-a rumenit carnea, adaugam putina sare si cand ceapa incepe sa arameasca usor, adaugam varza taiata fideluta, amestecam, adaugam cana de supa/apa acoperim si lasam pe foc 20 minute, amestecand din cand in cand. Adeii copti ii tocam marunt, adaugam peste varza, mai adaugam foiile de dafin si ceasca de lapte. Lasam 5 minute si adaugam si rosiile cu boiaua de ardei dulce. Amestecam, lasam 10 minute la foc mic,apoi adaugam carnea si mai lasam 10 minute.La sfarsit potrivim de sare si piper


Se serveste dupa preferinte cu mamaliga si ardei iute , smantana si patrunjel.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa-i adaugati verzei un gust mai deosebit, adaugati o cescuta de lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne de porc la tuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Criss 1

17.10.2016, 14:34

Un deliciu.

noiinbucatarie 1

17.10.2016, 21:42

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:18

Trucul cu laptele face minuni! Ii da o dulceata si o aroma deosebite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu cartofi si carne de porc