Varză cu ciolan afumat

de elucubratiiculinare in Porc, 12 Iun 2012 | 2597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varză murată,
  • 1 kg ciolan afumat fără os,
  • 2 linguri boia dulce,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri ulei,
  • 200 ml suc de roșii,
  • 100 ml apă,
  • 10 boabe piper negru,
  • 1 legătură mărar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză cu ciolan afumat:

Dacă aveți o oală de pământ nu ezitați să o folosiți, orice mâncare iese mult mai bună. Pregătim oala, adică se pune jumătate de oră în apă rece.


Varza murată se toacă mărunt și se pune în apă rece la desărat. Ciolanul afumat se taie în patru. Punem varza murată stoarsă bine în oala de pământ și o amestecăm bine cu ceapa tocată mărunt, uleiul, boiaua dulce și boabele de piper. Turnăm apa peste varză, aranjăm bucățile de ciolan deasupra, apoi punem capacul. Dăm oala de pământ la cuptor (rece - neîncălzit în cazul în care folosiți oala de pământ).


Se dă la cuptor pentru 1 oră, după care se scoate ciolanul, se toarnă sucul de roșii, bulionul și mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine varza, se pune cionanul deasupra și se dă din nou la cuptor pentru 30-50 minute.


Servim cu mămăliguță și un ardei iute.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varză cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

12.06.2012, 20:13

O super bunatate

iri_iri 1

12.06.2012, 21:29

mmmm ,din pacate trebuie sa astept sa vina iar iarna sa se mureze varza ca sa c-am terminat .......

madi_marin 1

13.06.2012, 18:28

aoleu ce-i acolooo.... ce buuuun...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Varză cu afumătură la ceaun