Varză cu ciolan afumat

de elucubratiiculinare in Porc, 12 Iun 2012 | 1877 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varză murată,
  • 1 kg ciolan afumat fără os,
  • 2 linguri boia dulce,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri ulei,
  • 200 ml suc de roșii,
  • 100 ml apă,
  • 10 boabe piper negru,
  • 1 legătură mărar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză cu ciolan afumat:

Dacă aveți o oală de pământ nu ezitați să o folosiți, orice mâncare iese mult mai bună. Pregătim oala, adică se pune jumătate de oră în apă rece.


Varza murată se toacă mărunt și se pune în apă rece la desărat. Ciolanul afumat se taie în patru. Punem varza murată stoarsă bine în oala de pământ și o amestecăm bine cu ceapa tocată mărunt, uleiul, boiaua dulce și boabele de piper. Turnăm apa peste varză, aranjăm bucățile de ciolan deasupra, apoi punem capacul. Dăm oala de pământ la cuptor (rece - neîncălzit în cazul în care folosiți oala de pământ).


Se dă la cuptor pentru 1 oră, după care se scoate ciolanul, se toarnă sucul de roșii, bulionul și mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine varza, se pune cionanul deasupra și se dă din nou la cuptor pentru 30-50 minute.


Servim cu mămăliguță și un ardei iute.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varză cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

12.06.2012, 20:13

O super bunatate

iri_iri 1

12.06.2012, 21:29

mmmm ,din pacate trebuie sa astept sa vina iar iarna sa se mureze varza ca sa c-am terminat .......

madi_marin 1

13.06.2012, 18:28

aoleu ce-i acolooo.... ce buuuun...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu ciolan