Platou taranesc

de ancutsa in Porc, 28 Iul 2016 | 752 vizualizari

 

Pentru o masa de pranz de duminica am pregatit un platou taranesc din cartofi, costite afumate si condimentate, invelite in felii de branza de burduf si date la cuptor. Termenul de platou taranesc poate avea sens larg, caci fiecare il pregateste dupa gust si posibilitati. Asa ca pana la urma, fiecare foloseste ingredientele preferate. Eu am vrut ceva simplu si satios pentru o masa in familie :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g costita afumata sau orice sunca taraneasca;
  • 2 pahare cu bere (unul in tava si celalalt pentru asistentul bucatarului :) ;
  • 2-3 pahare de apa;
  • 1 pahare cu ulei;
  • 4 cartofi;
  • 1 morcov;
  • 1 rosie;
  • 1 ceapa;
  • Condimente: sare, piper, cimbru, oregano, boia de ardei dulce, rozmarin, coriandru;
  • Cateva felii de branza de burduf.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou taranesc:

Se preincalzeste cuptorul.


Se taie grosier ceapa, morcovul, cartofii si rosia.


Se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei (aprox 1 pahar).


Se presara condimente dupa gust.


Se taie costita in felii subtiri si se asaza peste cartofi. Se asaza peste ele si cateva felii de branza de burduf.


Se adauga 1 pahar cu bere si apoi apa cam 2-3 pahare.


Se dau la cuptor la foc mediu, cam 40 de minute sau pana se rumenesc.



Pofta Buna!


Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:



http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/07/platou-taranesc.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou taranesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

elucubratiiculinare 1

01.08.2016, 13:08

noiinbucatarie 1

04.08.2016, 11:26

bun

ancutsa 1

27.08.2016, 21:03

Multumesc mult pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Platou taranesc