Platou taranesc

de ancutsa in Porc, 28 Iul 2016 | 537 vizualizari

 

Pentru o masa de pranz de duminica am pregatit un platou taranesc din cartofi, costite afumate si condimentate, invelite in felii de branza de burduf si date la cuptor. Termenul de platou taranesc poate avea sens larg, caci fiecare il pregateste dupa gust si posibilitati. Asa ca pana la urma, fiecare foloseste ingredientele preferate. Eu am vrut ceva simplu si satios pentru o masa in familie :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g costita afumata sau orice sunca taraneasca;
  • 2 pahare cu bere (unul in tava si celalalt pentru asistentul bucatarului :) ;
  • 2-3 pahare de apa;
  • 1 pahare cu ulei;
  • 4 cartofi;
  • 1 morcov;
  • 1 rosie;
  • 1 ceapa;
  • Condimente: sare, piper, cimbru, oregano, boia de ardei dulce, rozmarin, coriandru;
  • Cateva felii de branza de burduf.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou taranesc:

Se preincalzeste cuptorul.

Se taie grosier ceapa, morcovul, cartofii si rosia.

Se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei (aprox 1 pahar).

Se presara condimente dupa gust.

Se taie costita in felii subtiri si se asaza peste cartofi. Se asaza peste ele si cateva felii de branza de burduf.

Se adauga 1 pahar cu bere si apoi apa cam 2-3 pahare.

Se dau la cuptor la foc mediu, cam 40 de minute sau pana se rumenesc.

 

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/07/platou-taranesc.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou taranesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Platou taranesc-0
Platou taranesc-1
Platou taranesc-2
Platou taranesc-3

COMENTARII (8)

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

01.08.2016, 13:08

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

04.08.2016, 11:26

bun

ancutsa

ancutsa 1

27.08.2016, 21:03

Multumesc mult pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!