Varza cu mamaliga, bacon si ardei iute

de nico15 in Porc, 7 Aug 2014 | 1171 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de varza,
  • 200 g de costita / bacon,
  • 600-700 g de piept de porc,
  • 2 cepe,
  • marar,
  • 1 ardei gras,
  • ardei iute,
  • 300 g de malai,
  • sare,
  • piper,
  • ulei,
  • boia dulce,
  • pasta de tomate,
  • cimbru,
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu mamaliga, bacon si ardei iute:

Se spala varza, se toaca marunt. Ceapa se curata se taie marunt si ea, la fel si ardeiul gras.


Carnea dupa ce am spalat-o si am transat-o, o stergem si o vom pune intr-o tigaie in care in prealabil am pus ulei. Lasam carnea in ulei pana a prins culoare pe ambele parti, adaugam si baconul dupa care le scoatem.


In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa si ardeiul si le vom sota si pe acestea. Scoatem ingredientele din tigaie si vom pune pe foc o cratita de marime potrivita.


Frecam bine cu sare varza si o vom pune in cratita in care am pus ulei, adaugam si ceapa cu ardeiul si vom adauga si carnea. Completam cu supa de legume si lasam sa fiarba varza noastra.


Adaugam o frunza de dafin, boia, piper si putin cimbru si vom continua fierberea la cuptor, cel putin 45 de minute la T 180°. Este bine sa incercati, deoarece este in functie de cuptorul dumneavoastra.


Trecem la pregatirea mamaligii, punem 700 ml de apa si adaugam sare, lasam sa inceapa sa fiarba si vom adauga malaiul in bloc dupa care amestecam si avem grija sa nu se lipeasca. Mamaliga va fi gata cand nu se mai lipeste de marginile vasului. Dupa aceea se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se poate taia si o putem aranja in diferite forme ca in imaginile alaturate.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu mamaliga, bacon si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

07.08.2014, 20:50

Super buna!

MotanLaOale 1

08.08.2014, 10:08

Panacris 1

12.08.2014, 15:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Varza noua cu afumatura