Varza dulce calita

de Nadyne in Mancaruri de post, 7 Apr 2017 | 10861 vizualizari

 

Retete de post economice 

 

INGREDIENTE

  • 2-3 verze potrivite
  • 1 ardei gras rosu mare
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • pasta de tomate
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • ulei
  • 1 legătura zdravănă marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce calita:

Varza se curata de frunzele vestede, apoi se toaca fideluta.

Într-o cratiță, incingem cateva linguri de ulei si adăugăm varza, in transe, deoarece este voluminoasă la inceput, dar in scurt timp, se înmoaie.

Dupa ce a scazut in volum, adăugăm ardeiul tăiat fasii, cimbrul, boiaua si o canuta cu apa calda (varza îsi va lasa si ea apa). Amestecăm si o lasam la gătit, cu foc mediu.

Când este aproape gata, adăugăm 2 linguri cu pasta de tomate, potrivim de sare si piper, transferam varza intr-un vas de lut, incalzit bine, apoi introducem vasul in cuptorul preincalzit, la 180-190 grade C, pentru aproximativ 30 minute.  Varza trebuie sa se fragezeasca bine si sa capete o usoara crusta rumenita.

La final, presăram mararul verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce calita" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de prune uscate cu orez