Varza murata in 3 ore

de anisoara in Salate, 24 Mai 2010 | 21244 vizualizari

 

Rezervele de iarna s-au terminat la toti, dar muraturile ne plac la toti, am hotarat sa va descriu 2 retete care se prepara foarte repede si nu necesita multe ingrediente. In schimb veti ramane incantate de gustul acestor muraturi.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de varza proaspata taiata
  • 3 morcovi dati prin razatoarea cu ochiuri mari
  • o capatina mijlocie de usturoi sau mai putin
  • pentru marinada:
  • 0.5 pahar (200 ml) de apa fiarta si racita
  • 0.5 pahar ulei fara miros
  • 0.5 pahar de otet alb de masa - nu rosu sau roz
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de sare si piper negru macinat, dupa gust
  • marar uscat, dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata in 3 ore:

Toata varza se taie, se adauga sarea si se framanta putin cu mainele. Se adauga morcovul ras prin razatoare si usturoiul pisat. Se amesteca bine. Se adauga marinada preparata , se amesteca si se pune la murat vasul cu varza, acoperit cu un capac si pus deasupra o greutate.

Se lasa pe 2 ore sa se mureze.Dupa 2 ore se pune la pàstrat in frigider la rece. Nu-si pierde gustul, nici dupa o saptamaina de pastrare, nici mai mult timp, dar va implor - sa preparati aceasta varza - nu o sa va lipseasca niciodata din frigider, atata este de gustoasa.Este o salata NEMAIPOMENITA .

La dorinta , inainte de a fi servita la masa, se adauga cozi de ceapa verde, taiate cu putin ulei.

Prepararea marinadei:

Apa, otetul, zaharul, sarea  si uleiul se amesteca intr-un vas si se pun la foc. Cand incepe sa fiarba se toarna marinada peste varza taiata, si amesteca bine.Se adauga piperul negru macinat si daca doriti- marar uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata in 3 ore" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de varza cu maioneza