Varza murata in 3 ore

de anisoara in Salate, 24 Mai 2010 | 14164 vizualizari

 

Rezervele de iarna s-au terminat la toti, dar muraturile ne plac la toti, am hotarat sa va descriu 2 retete care se prepara foarte repede si nu necesita multe ingrediente. In schimb veti ramane incantate de gustul acestor muraturi.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de varza proaspata taiata
  • 3 morcovi dati prin razatoarea cu ochiuri mari
  • o capatina mijlocie de usturoi sau mai putin
  • pentru marinada:
  • 0.5 pahar (200 ml) de apa fiarta si racita
  • 0.5 pahar ulei fara miros
  • 0.5 pahar de otet alb de masa - nu rosu sau roz
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de sare si piper negru macinat, dupa gust
  • marar uscat, dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata in 3 ore:

Toata varza se taie, se adauga sarea si se framanta putin cu mainele. Se adauga morcovul ras prin razatoare si usturoiul pisat. Se amesteca bine. Se adauga marinada preparata , se amesteca si se pune la murat vasul cu varza, acoperit cu un capac si pus deasupra o greutate.


Se lasa pe 2 ore sa se mureze.Dupa 2 ore se pune la pàstrat in frigider la rece. Nu-si pierde gustul, nici dupa o saptamaina de pastrare, nici mai mult timp, dar va implor - sa preparati aceasta varza - nu o sa va lipseasca niciodata din frigider, atata este de gustoasa.Este o salata NEMAIPOMENITA .


La dorinta , inainte de a fi servita la masa, se adauga cozi de ceapa verde, taiate cu putin ulei.


Prepararea marinadei:


Apa, otetul, zaharul, sarea si uleiul se amesteca intr-un vas si se pun la foc. Cand incepe sa fiarba se toarna marinada peste varza taiata, si amesteca bine.Se adauga piperul negru macinat si daca doriti- marar uscat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata in 3 ore" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Sylvia 1

02.06.2010, 16:18

Ce bine arata, eu vreau sa o testez cat de curand gasesc varza buna

Bya Ralu 1

21.07.2013, 21:11

babi5 1

21.07.2013, 22:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pernute din foietaj cu carne, verdeata si usturoi