Veggie Bowl

de mimmi in Mancaruri de post, 26 Mar 2019 | 2158 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof dulce (300 g )
  • 100 g morcovi
  • 3 ardei kapia
  • 150 g fenicul
  • ghimbir proaspat
  • usturoi
  • ulei de cocos
  • 350 g tofu Natur (Toppo Lidl)
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita mustar dulce
  • 1 lingurita boabe mustar
  • 100 g cus cus
  • amestec de legume Sano Vita
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • sare, piper, boia
  • Sos Tzatziki
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Veggie Bowl:

Pentru inceput, curatam cartoful dulce de coaja si il taiem bastonase.

 Intr-un bol amestecam 2 linguri ulei de cocos topit, sare, piper si boia dupa gust.

 Adaugam cartofii in compozitia de mai sus si amestecam cu mana dupa care punem cartofii intr-o tava pe hartie de copt.

 Tofu il stergem bine cu servetele de bucatarie pentru a iesi excesul de lichid si il taiem feliute de 1,5 cm grosime.

 Intr-un bol amestecam 1 lingura ulei de cocos topit, 1 lingurita mustar dulce, 1 lingurita mustar boabe, 1 lingurita miere, 2-3 catei de usturoi pisati, sare si piper dupa gust.

 Dam feliile de tofu prin compozitia de mai sus si le asezam in tava langa cartofi.

 Dam tava la cuptor pentru cca. 40 de minute, pana cartofii sunt "prajiti" iar tofu devine usor crocant.

 *Dupa 20 de minute, intoarcem cartofii si tofu pe cealalta parte.*

 Punem la fiert 150 ml apa cu sare si amestec de legume de la Sano Vita iar cand a fiert turnam apa peste cus cus, acoperim cu un Capac si lasam deoparte 10 minute, pana este gata cus-cus-ul.

 La sfarsit adaugam 1 legatura de patrunjel verde tocat marunt.

 Taiem morcovul si ardeii bastonase iar feniculul feliute de marime potrivita.

 Le punem intr-o tigaie cu o lingurita ulei de cocos, 1 lingurita amestec de legume si le lasam la calit.

 Amestecam din cand in cand iar cand sunt aproape gata adaugam putin ghimbir ras si mai lasam pe foc 2-3 minute.

 Asezam intr-un bol felii de tofu, cartofi dulci, legume la tigaie, 1 lingura cus-cus si servim cu sos tzatziki.

 Acest preparat este bun si cald dar si a doua zi.

 Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Veggie Bowl" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chilli con carne vegan