Veggie Shepard's pie

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 29 Oct 2012 | 4614 vizualizari

 

Aceasta este varianta vegetariana a faimoasei placinte britanice cu carne si crusta de cartofi pasati.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame cartofi
  • 75 grame unt
  • 100 ml lapte integral
  • 150 grame mazare congelata
  • un morcov
  • o ceapa
  • 100 ml vin alb sec sau demi-sec
  • 100 ml supa de legume
  • 100 grame branza Gouda
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Veggie Shepard's pie:

Se aduce la punctul de fierbere un litru de apa intr-o oala incapatoare. Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie cuburi  si se adauga in apa fierbinte. Se fierb pentru 20-25 de minute. La jumatatea timpului de fierbere se adauga sare in apa in care fierb cartofii. Cand timpul de fierbere a expirat, cartofii se scurg de apa, se adauga peste ei 50 de grame de unt si laptele, se asezoneaza si se paseaza. Apoi se adauga branza Gouda rasa peste piure si se amesteca pana la omigenizare. 

Se spala ciupercile si morcovul si se curata. Ciupercile se taie in sferturi, iar morcovul felii. Se curata ceapa si se taie jullienne (solzisori). Intr-un wok/ tigaie se topeste untul ramas pana nu mai face spuma. Peste se adauga ceapa si se caleste pana se inmoaie. Se adauga restul legumelor si se soteaza pana cand ciupercile sunt aurii. Se adauga vinul si supa de legume in wok si se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand tot lichidul de evapora. Se asezoneaza si se mai lasa la foc mic inca 2 minute, timp in care se amesteca frecvent.

Se divide amestecul de legume in doua parti egale si se aseaza in doua forme termorezistente si se niveleaza. Peste se adauga cu generozitate mixul de piure si branza astfel incat sa se formeze o cupola relativ inalta. 

Se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade unde vor sta 20 de minute pana cand partea superioara a piureului devine aurie. 

Daca doriti sa adaugati mai multa consistenta acestui preparat puteti folosi linte in mixul de legume, insa timpul de fierbere va depasi 40 de minute, iar cantitatea de supa de legume necesara va fi de 1 litru. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Veggie Shepard's pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

01.11.2012, 11:34

ce frumos e rumenita

simo_brkic 1

01.11.2012, 22:54

se traduce placinta ciobanasului vaii si ce bine arata slurp!!

Dana_Retetegg 1

23.11.2012, 17:00

arata minunat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza