Veggie Shepard's pie

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 29 Oct 2012 | 2332 vizualizari

 

Aceasta este varianta vegetariana a faimoasei placinte britanice cu carne si crusta de cartofi pasati.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame cartofi
  • 75 grame unt
  • 100 ml lapte integral
  • 150 grame mazare congelata
  • un morcov
  • o ceapa
  • 100 ml vin alb sec sau demi-sec
  • 100 ml supa de legume
  • 100 grame branza Gouda
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Veggie Shepard's pie:

Se aduce la punctul de fierbere un litru de apa intr-o oala incapatoare. Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie cuburi si se adauga in apa fierbinte. Se fierb pentru 20-25 de minute. La jumatatea timpului de fierbere se adauga sare in apa in care fierb cartofii. Cand timpul de fierbere a expirat, cartofii se scurg de apa, se adauga peste ei 50 de grame de unt si laptele, se asezoneaza si se paseaza. Apoi se adauga branza Gouda rasa peste piure si se amesteca pana la omigenizare.


Se spala ciupercile si morcovul si se curata. Ciupercile se taie in sferturi, iar morcovul felii. Se curata ceapa si se taie jullienne (solzisori). Intr-un wok/ tigaie se topeste untul ramas pana nu mai face spuma. Peste se adauga ceapa si se caleste pana se inmoaie. Se adauga restul legumelor si se soteaza pana cand ciupercile sunt aurii. Se adauga vinul si supa de legume in wok si se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand tot lichidul de evapora. Se asezoneaza si se mai lasa la foc mic inca 2 minute, timp in care se amesteca frecvent.


Se divide amestecul de legume in doua parti egale si se aseaza in doua forme termorezistente si se niveleaza. Peste se adauga cu generozitate mixul de piure si branza astfel incat sa se formeze o cupola relativ inalta.


Se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade unde vor sta 20 de minute pana cand partea superioara a piureului devine aurie.


Daca doriti sa adaugati mai multa consistenta acestui preparat puteti folosi linte in mixul de legume, insa timpul de fierbere va depasi 40 de minute, iar cantitatea de supa de legume necesara va fi de 1 litru.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Veggie Shepard's pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

01.11.2012, 11:34

ce frumos e rumenita

simo_brkic 1

01.11.2012, 22:54

se traduce placinta ciobanasului vaii si ce bine arata slurp!!

Dana_Retetegg 1

23.11.2012, 17:00

arata minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne de vita