Victoria Sponge Cake cu struguri si fistic

de Catalina L in Dulciuri, 7 Dec 2015 | 833 vizualizari

 

Va propun o reteta de tort cu struguri si fistic ......o adaptare a celebrei retete engleze Victoria  Sponge Cake.
Acest tort a fost denumit dupa Regina Victoria a Angliei (1819 - 1901). Pentru ca pranzul se servea de obicei la amiaza, reginei i se facea adesea foame pe la ora patru dupa-amiaza. De aceea se servea ceaiul impreuna cu prajiturele si sandvisuri cu paine si unt, bomboane asortate.
Pentru ca era o fire pragmatica, legenda spune ca regina a considerat ca este o prea mare bataie de cap sa se serveasca atat de multe feluri de prajituri, care necesita mult timp de preparare, si ca ar fi mai bine sa existe o singura prajitura care sa le imbine pe toate. Astfel ca a aparut Tortul Reginei Victoria, ramas celebru pana in zilele noastre. Prajitura mai este cunoscuta si sub denumirea de Sandvisul Victoria.
Istoria regala a prajiturii nu se termina aici, Tortul Reginei a fost readus in atentie de catre Printesa Diana, care aprecia foarte mult aceasta prajitura simpla si delicioasa.
Tortul Reginei este simplu de facut, cu un blat de chec si o crema usoara plus gem de capsune.
(sursa:gustos.ro)
Iata varianta mea: doua straturi de chec cu fistic, acoperite de o crema de vanilie cremoasa si de struguri proaspeti.

 

INGREDIENTE

Pentru chec:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 50 g faina de fistic (cadou de la o prietena care a fost in vacanta in Sicilia)
  • 50 g amidon (Maizena)
  • 8-9 linguri de apa clocotita
  • 1 lingura de ulei

Pentru crema:

  • 500 ml de lapte
  • 3 galbenusuri de ou
  • esenta vanilie
  • 40 g amidon (Maizena)
  • 80 g de zahăr pudră
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • struguri albi si rosii, 50 gr fistic prajit, zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Victoria Sponge Cake cu struguri si fistic:

Se freaca ouale intregi cu zaharul pana se face spuma, apoi se adauga treptat cate o lingura de apa clocotita amestecand mereu pana se termina apa.


Pe urma se pune treptat faina, amidonul, faina de si uleiul.


Se pune la cuptor intr-o tava de tort unsa pentru 15-20 minute (se verifica cu scobitoarea).


Pregatim crema:


Se încălzește 35 cl de lapte cu vanilia.


Într-un castron diluam amidonul cu 15 cl de lapte. Se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca bine


Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.


Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.


Se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.


Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider 2-3 ore.


Scoateti crema rece, frecati-o bine cu un tel.


Adaugati cate o lingura de unt si continuati sa amestecati.


Repetati pana terminati untul.


Crema este gata, puteti decora prajitura.


Se taie blatul in 2. Nu l-am insiropat era destul de pufos.


Strugurii se taie in 2 si se scot simburii.


Se pune jumatate din blat, un strat de crema si strugurii taiati alternand culorile.


Se repeta etapa. Ungem cu crema marginile si decoram cu fistic prajit.


Puneti la frigider pentru 4-5 ore.


Pofta Buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

lasam la frigider 4-5 ore inainte de a servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Victoria Sponge Cake cu struguri si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gicuta69 1

08.12.2015, 09:47

anca_rm 1

08.12.2015, 09:51

RuxyRux 1

08.12.2015, 22:47

Extraordinar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Mille-feuille cu frăguţe