Vin din macese

de Panacris in Bauturi, 27 Oct 2012 | 15133 vizualizari

 

In plimbarea noastra, am facut un popas si nu m-am putut abtine sa nu adun cateva macese. Pasta de macese am destula, macase ptr ceai la fel si atunci ce sa fac cu ele. In minte mi-a venit o reteta a bunicii mele Vin din macese;) zis si facut. Peste 5 saptamani o sa va dau si rezultatul final, care nu are cum sa iasa prost, avend in vedere ingredientele folosite;)

 

INGREDIENTE

  • macese 500 g,
  • miere de salcam 500 g,
  • apa calduta cca 2 litri
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vin din macese:

Macesele se spala, se curata de codite si vrafurile negre. Se pun intr-o damigeana de sticla, eu am folosit-o pe cea de 3 litri. Se adauga mierea.


Apa se incalzeste usor, nu se clocoteste, dupa cum stim din concursul "Raspunzi si castigi", mierea isi pierde proprietatile la temperaturi peste 40 grade ;), apoi se adauga peste amestecul da macese, se inchide ermetic cu un dop de pluta si se amesteca energic. Procesul acesta trebuie facut de 2 ori pe zi cca. 5 saptamani.


Dupa aceasta perioada, se va degusta vinul, care ar trebui sa aiba aroma si savoarea vinului de Tokay ;) ramane sa va povestec rezultatul final ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vin din macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

27.10.2012, 21:36

Foarte interesant. Inca asa ceva nu am vazut nici auzit!

Panacris 1

27.10.2012, 22:05

Mirela, bunica mereu avea astfel de vin in casa, si il consuma ca si medicament. Pana acu' nu am realizat asta, dar umbland in cutia cu amintiri, am redescoperit acest vin tamaduitor

adry88 1

28.10.2012, 10:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cherry