Vinete cu parmezan-light

de nadea68 in Mancaruri de legume, 22 Aug 2013 | 6686 vizualizari

 

O reteta cu vinete buna si usoara..pentru cine vrea sa manance ceva bun si fara sa se gandeasca la calorii :))

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • o ceapa
  • usturoi
  • suc de rosii
  • mozzarella
  • parmezan
  • busuioc
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu parmezan-light:

Vinetele se spala,se taie rondele si se presar cu sare.Se lasa deoparte cam o ora sa iasa sucul amar din ei.

Dupa ce trece ora,se spala si se usuca bine.

Se incalzeste gratarul(eu am folosit acela care se pune pe aragaz tip tigaie).

Se coc pe ambele parti cateva minute.

Se face sosul:sucul de rosii se amesteca cu ceapa taiata marunt si usturoiul.

Se adauga sarea si piperul.

Mozzarella se taie felii.Se razuieste parmezanul.

Intr-un recipient care se poate baga la cuptor,punem cateva linguri de sos si un strop de ulei.

Asezam vinetele una langa alta.Deasupra punem sos de rosii,un strat de mozzarella,parmezan si cateva bucati de busuioc.

Continuam cu al doilea strat,vinete,sos de rosii,mozzarella ,parmezan,busuioc...

Ultimul strat trebuie sa fie de sos de rosii si parmezan.

Se lasa la cuptor pentru 20/30 minute la 200°.

E gata cand se rumeneste deasupra.

BUN!!! Pofta buna!!

TIPS-URI

1

In reteta originala se folosesc vinete prajte in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu parmezan-light" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

nadea68 1

23.08.2013, 11:02

Mihaela11_jo 1

23.08.2013, 20:22

Delicioase si foarte apetisante

nadea68 1

23.08.2013, 22:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de rosii cu ou