Vinete Timbale

de Doralinda in Penne, 22 Mai 2013 | 2213 vizualizari

 

Nu ma intrebati ce nume e, ca nu stiu sa va zic! Am incercat sa traduc, dar se pare ca e un nume, dar reteta e interesanta!

P.S. ultima poza, e din cartea de bucate, am postat-o ca sa vedeti cum ar trebui sa iasa in mod normal reteta, nu ca a mea, ca m-am grabit!!! Dar gustul e foarte bun!!!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr penne
  • 2 kg vinete lungi
  • 1 dovlecel ras
  • 50 ml ulei masline
  • 1 ceapa medie rasa
  • 1 bucata usturoi ras
  • 1 morcov ras
  • 50 gr pulpe de rosii tocate marunt
  • un sfert lingurita scortisoara
  • un sfert lingurita condimente picantice
  • 4 linguri patrunjel tocat marunt
  • sare
  • piper
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 120 ml lapte soia
  • un sfert lingurita nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete Timbale:

Taiem 3-4 felii rotunde din vinete, apoi restul le taiem pe lung cca 1 cm grosime.Presaram sare si le lasam cca 1 ora in strecuratoare. Apoi le clatim bine cu apa si le stoarcem. Le prajim putin, dupa care le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta (ptr excesul de ulei). Presaram sare si peste dovlecel si apoi stoarcem ca sa iasa apa.

Pregatim sosul prin calirea cepei si a usturoiului, adaugam morcovul, rosiile si dovlecelul si lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam si patrunjelul, condimentele, sare si piper, lasand pe foc cca 20 min pana se ingroasa sosul.

Ungem cu ulei o forma rotunda si adanca si asezam vinetele, partile rotunde in mijloc iar cele lunguiete, pe margini ca sa formeze o floare. Dizolvam amidonul in putina apa si adaugam si soia, lasand sa fiarba putin, amestecand mereu pana se ingroasa. Punem apoi nucsoara, sarea si piperul.

Fierbem pastele in apa sarata impreuna cu 2 linguri de ulei de masline, apoi cand sunt gata cle strecuram si le amestecam cu compozitia de legume si soia.

Punem jumatate din compozitie in vasul cu vinete, apoi punem un rand de vinete la mijloc si punem si restul de paste,dupa care inchidem vinetele spre interiorul formei. Punem la cuptorul preincalzit la 200C ptr cca 45 min. Lasam sa se raceasca bine inainte de a scoate forma, riscati (ca la mine!!!!) sa se destrame forma de floare! 

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare complicat, puteti folosi reteta fara vinete la cuptor, doar pastele cu legume, au un gust nemaipomenit!

2

Ca sa nu vi se destrame, e mai bine sa ungeti tava cu unt, asa ca atunci cand se raceste,poate se tine mai bine forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete Timbale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Doralinda 1

22.05.2013, 15:02

Multumesc laura, esti o dulce!!! eu am zis ca am "dat-o in bara" cu formatul!

Rocsi 1

22.05.2013, 20:02

Ce preparat fain

Doralinda 1

22.05.2013, 22:45

Rocsi, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!