Vinete umplute

de madi_marin in Pui, 3 Iul 2013 | 4038 vizualizari

 

Am primit cadou nişte vinete albe mititele. Şi pentru că umplute nu am făcut niciodată, şi pentru că aveam nişte cărniţă friptă de cu o seară înainte….m-am gândit să încerc.Am găsit multe reţete, însă eu am ales să le fac fără sos….adică mai rapide. Sunt foarte bune, chiar am fost încântată de rezultat. Încercaţi şi voi!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • carne de pui preparată (fiartă,friptă)
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • caşcaval ras
  • pastă de roşii
  • sare
  • piper
  • usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Se îndepărtează codiţele vinetelor, apoi se spală şi se taie în două pe lung. Se scobesc de miez lăsând pereţii nu foarte subţiri. Se pun jumătăţile într-o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor la foc mic până se pregăteşte umplutura.

Se călesc în ulei ceapa şi usturoiul tocate, apoi se adaugă canea tăiată foarte mărunt, la fel şi miezul vinetelor (se poate folosi şi robotul de bucătărie pentru tocat rapid). Se pune şi pasta de tomate desfăcută cu apă şi se lasă la foc potrivit până scade sosul. Se potriveşte apoi gustul cu sare şi piper şi se presară puţin pătrunjel tocat şi puţin caşcaval ras fin.

Jumătăţile de vinete se umplu, apoi se presară deasupra caşcaval ras şi se dau din nou la cuptor cam 10 minute.

Se servesc calde.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute, la cuptor