Vinete umplute la cuptor

de -tony- in Mancaruri de legume, 3 Sep 2013 | 15003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 5 galbiori
  • 1 catel usturoi
  • 2 felii prosciutto
  • 1 lingura Sambuca cu aroma de trufa neagra
  • 6-7 felii subtiri de trufa
  • 2 oua
  • 3 linguri parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute la cuptor:

Vinetele se spala ,se taie in doua pe lung si se scobesc.Se scoate miezul si lasam coaja sa fie asemanatoare unor barcute.Presaram sare si le lasam la scurs.

Miezul vinetelor il tocam marunt.Ceapa,dovleceii,morcovii ii  curatam de coaja,ii spalam si ii tocam marunt.

Galbiroii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime.Prosciutto il taiem fasii.

Trufa o feliem felii foarte subtiri pe care le tocam foarte marunt.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline punem la calit usturoiul curatat si taiat felii .Apoi adaugam

legumele.Cand acestea au inceput sa se rumeneasca bine adaugam prosciutto ,trufa si piper.

Dupa circa 3-4 minute adaugam Sambuca si amestecam bine .

Intr-o tava unsa cu ulei asezam cojile de vinete si le umplem cu compozitia de legume.

Deasupra turnam ouale batute si amestecate in prealabil cu parmezanul.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru circa 15 minute pana se rumenesc frumos deasupra.

Se servesc calde.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Sare adaugam doar daca e nevoie.Prosciutto fiind de obicei sarat !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete la cuptor