Vinete umplute la cuptor

de -tony- in Mancaruri de legume, 3 Sep 2013 | 9628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 5 galbiori
  • 1 catel usturoi
  • 2 felii prosciutto
  • 1 lingura Sambuca cu aroma de trufa neagra
  • 6-7 felii subtiri de trufa
  • 2 oua
  • 3 linguri parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute la cuptor:

Vinetele se spala ,se taie in doua pe lung si se scobesc.Se scoate miezul si lasam coaja sa fie asemanatoare unor barcute.Presaram sare si le lasam la scurs.


Miezul vinetelor il tocam marunt.Ceapa,dovleceii,morcovii ii curatam de coaja,ii spalam si ii tocam marunt.


Galbiroii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime.Prosciutto il taiem fasii.


Trufa o feliem felii foarte subtiri pe care le tocam foarte marunt.


Intr-o tigaie cu putin ulei de masline punem la calit usturoiul curatat si taiat felii .Apoi adaugam


legumele.Cand acestea au inceput sa se rumeneasca bine adaugam prosciutto ,trufa si piper.


Dupa circa 3-4 minute adaugam Sambuca si amestecam bine .


Intr-o tava unsa cu ulei asezam cojile de vinete si le umplem cu compozitia de legume.


Deasupra turnam ouale batute si amestecate in prealabil cu parmezanul.


Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru circa 15 minute pana se rumenesc frumos deasupra.


Se servesc calde.


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Sare adaugam doar daca e nevoie.Prosciutto fiind de obicei sarat !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Aurelia 07_07 1

04.09.2013, 13:31

Uau ce buneee

babi5 1

04.09.2013, 16:08

sebirizescu 1

04.09.2013, 23:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Barcute de vinete