Vita Bourguignon

de Toamna07 in Vita, 20 Ian 2015 | 2900 vizualizari

 

Acest preparat savuros ,un deliciu de Burgundia,are caracter rustic,dar si multa eleganta. Vom face o calatorie gastronomica in Franta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 portii :
  • 1 kg gulas de vita
  • 250 g bacon afumat
  • 700 ml vin rosu/negru
  • 3 cepe
  • 300 g morcovi
  • 1 radacina de telina medie
  • 300 g ciuperci
  • 2 foi de dafin rozmarin sare,piper
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 lingurite de otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita Bourguignon:

Este ideal sa marinam carnea timp de 12 ore,dar daca va grabiti o vom marina macar 30 de minute. In urma acestei marinari carnea de vita se va fragezi si va prinde un gust si o culoare deosebita.


Ar fi ideal sa folosim un vin de Burgundia sau Pinot Noir.


Vom incepe prin a spala bucatile de carne si apoi le vom usca prin tamponare. Curatam cepele si le taiem in inele. Intr-un castron,amestecam carnea,ceapa,otetul si vinul.Lasam la marinat pentru 30 de minute.Acoperim cu folie alimentara. In acest timp curatam morcovii si telina.Le vom taia in bucati medii.


Scurgem carnea de marinata,pe care o vom pastra,si o vom tampona cu un servet de hartie. Tavalim carnea prin faina. Incingem 50 ml de ulei si vom praji carnea pe toate partile.Adaugam legumele pregatite,dafinul,rozmarinul si marinata oprita.Asezonam cu sare si piper. Lasam sa fiarba inabusit, sub capac,la foc mic,cam 1 ora si 30 minute SAU dam cratita acoperita la cuptor !


Numai daca mai este nevoie vom pune putina supa de vita sau apa !!! Ciupercile se vor taia pe jumatate . Baconul cubulete. 1 ceapa se toaca marunt. Incingem o tigaie si vom frige baconul.Se scoate si se lasa sa se scurga pe servetel. In grasimea lasata de bacon in tigaie vom cali ceapa si ciupercile. Adaugam in cratita tot ce am calit in tigaie .Mai adaugam putin zahar brun .Se mai lasa 2-3 minute.


Toate ingredientele se imbina armonios. Servim cu cartofi fierti in coaja si bagheta proaspata !


Bon appetit !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita Bourguignon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

_Alina_ 1

21.01.2015, 08:52

mirela0911 1

21.01.2015, 13:15

Ce bine arata!

elucubratiiculinare 1

22.01.2015, 19:10

ce buna este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sloppy Joe