Gratin de cartofi cu sos bolognese

de Catalina L in Vita, 28 Mar 2015 | 2031 vizualizari

 

simplu, usor de facut si bun..

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mari
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 350 g carne de vită tocată
  • 400 g sos de roșii de casă
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de smântână
  • 70 g de brânză rasă
  • ulei de măsline
  • cimbru, dafin sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi cu sos bolognese:

Fierbeti cartofii întregi în apă clocotită cu sare pentru aproximativ 30 de minute.


Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt.


Ardeiul se curata si se taie cubulete.


Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam morcovul taiat cubulete, ardeiul apoi carnea si revenim bine.


Adaugati sosul de roșii de casă (reteta aici ), un pahar cu apă, și ierburile.


Condimentati cu sare și piper. Se fierbe la foc mic timp de 20 de minute. Scoateți ierburile.


Se curata cartofii si se taie feliii.


Ungeti cu unt un vas de copt.


Plasati primul strat de cartofi, se condimenteaza cu sare si piper, se adaugă sosul.


Continuati cu un al doilea strat de cartofi, sare și piper, puneti sosul de carne.


Terminati cu un strat de cartofi, puneti deasupra smantana si cascavalul ras.


Se coace timp de 20-30 minute la 200 ° C.


Poftă bună !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi cu sos bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

28.03.2015, 20:42

Fain si bun!

Geanina87 1

29.03.2015, 10:58

mirela0911 1

31.03.2015, 14:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor