Vitel picant - gulas

de mihaelar63 in Vita, 19 Iun 2015 | 2416 vizualizari

 

m vazut zilele trecute pe Jamie preparand reteta de gulas cu carne de porc in stil propriu. M-a tentat si am incercat si eu cu carne de vitel.Reteta lui Jamie o gasiti aici http://www.jamieoliver.com/recipes/pork-recipes/spicy-pork-and-chilli-pepper-goulash/#XrYMYl3hyt3CClYS.97. Pentru ca pretind a cunoste cate ceva despre gulas nu am putut comite blasfemia de a folosi oregano si am pus maghiranul specific unguresc :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 4 linguri faina alba
  • 100 ml ulei
  • 2 ardei [ rosu+ verde ]
  • 2 ardei iuti [ Rosu + verde ]
  • 2 cepe [ rosie + galbena ]
  • 2 rosii
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 1 lingura boia rosie de ardei
  • 1lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
  • 200 ml smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel picant - gulas:


  1. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt.

  2. Carnea se feliaza si se absoarbe de umiditate cu ajutorul servetelor.

  3. Sarati si piparati carnea.

  4. Dati carnea prin faina. Scuturati de excesul de faina si prajiti pe ambele parti in ulei incins cate 2 minute.

  5. In uleiul ramas se caleste usor ardeii tocati pana devin sticlosi. Urmeaza sa adugati ceapa maruntita. Dupa cateva minute se pun si rosiile tocate.

  6. Sarati si condimentati cu boia, piper, maghiran si chimen + otetul de vin rosu.

  7. Se transfera carnea din nou in cratita si se pune aproximativ doua pahare de apa pana cand carnea este acoperita .

  8. Fierbeti la foc mic cu capac timp de 40 minute.

  9. Incercati carnea daca este patrunsa. Gustati si sarati daca este nevoie .

  10. Serviti gulasul cu o lingura de smantana generoasa la fiecare portie, verdeata si insotit de garnitura preferata .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel picant - gulas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

19.06.2015, 18:20

Ksenia,nu am respectat integral reteta , am omis doar ce imi parea ca nu este specific

Andreea Caroline 1

19.06.2015, 19:42

Rocsi 1

19.06.2015, 20:53

Bravo Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!