Vitel stroganoff cu orez basmati

de Oana in Vita, 1 Apr 2009 | 7283 vizualizari

 

Nu mai facusem de mult reteta asta si pandeam de mult muschiuletul de vitel din congelator Este absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g muschiulet de vitel fraged
  • 4 ciuperci mari proaspete
  • 2 linguri cu varf cu smantana
  • o lingurita mustar
  • sare, piper
  • o cana supa de legume (sau apa)
  • o ceasca orez basmati
  • o lingurita cu unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel stroganoff cu orez basmati:

Muschiuletul de vitel se curata bine de pielite, se spala, apoi se taie feliute subtirele, de 0,5 cm. Feliile se taie apoi fasii subtiri. Intr-o tigaie de teflon se pune o lingurita de ulei si apoi se trage muschiuletul feliat, pana se inmoaie. Se amesteca din cand in cand si dupa ce isi lasa zeama se lasa sa scada, la foc mic. Se adauga 2-3 linguri de supa de legume, sare, piper. Cand toata zeama a scazut se scoate carnea intr-un bol si se pastreaza la cald.


Ciupercile se curata, se spala, se taie pe jumatate iar apoi in felii. Se pun la inabusit in tigaia in care am preparat vitelul, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Nu se mai pune ulei sau supa, ciupercile isi vor lasa zeama suficienta si se vor inabusi foarte repede.


Cand lichidul de la ciuperci a scazut pe jumatate, se adauga smantana subtiata cu 2-3 linguri de supa (sau apa) si se lasa in continuare la fiert, la foc mediu. Apoi se adauga mustarul si la final carnea de vitel. Se mai lasa pe foc pana scade tot lichidul din tigaie si aromele se intrepatrund bine.


Intre timp, punem la fiert orezul spalat in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert il strecuram, il condimentam si adaugam o lingurita cu unt.


Se serveste cald, cu orezul basmati fiert.


PeSe: Am zis mai sus ca sunt 4 portii, eu am mancat una si Catalin 3 :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel stroganoff cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

crisad 1

10.01.2010, 00:52

arara bineeee

mihaelar63 1

28.06.2010, 00:19

nu stiu cum de mi-a scapat reteta asta , merge la favorite

Oana 1

28.06.2010, 23:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Stufat cu carne de vitel