Zacusca cu ciuperci

de amalia01 in Zacusca, 17 Sep 2018 | 3103 vizualizari

 

Si pentru ca tot m-am intors din concediu cu forte proaspete si acasa ma astepta o noua bijuterie ,am zis sa ma apuc de treaba!

 

INGREDIENTE

  • 800 g ceapa alba
  • 1 kg gogosari rosii
  • 500 ml bulion
  • 1 borcan de ciuperci taiate Home Garden
  • 1 lg piper boabe Delik'At
  • 1 lg oregano Delik'At
  • sare pentru muraturi
  • 300 ml ulei de rapita
  • 2 lgt boia de ardei dulce Delik'At
Mai ai nevoie de:
  • 6 borcane curate de 400 g
  • o masina de tocat carne electrica
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ciuperci:

Ceapa o cureti, o tai in sferturi si o lasi in apa rece. Gogosarii ii cureti de cotoare si seimnte si ii tai in 8. Asamblezi masina de tocat, pregatind sita cea mai mare. Toci ceapa ( intr-un minut!) si apoi gogosarii ( in 2 minute!), fara nici un efort! Pui ceapa intr-o cratita si o lasi sa se caleasca in suc propriu, la foc mic, cca 15 minute, dupa care adaugi 50 ml de ulei si mai lasi 5 minute.  Procedezi la fel si cu gogosarii, cu mentiunea ca pe acestia ii calesti intr-o cratita mai mare. Adaugi ceapa peste gogosari si omogenizezi. Intre timp scurgi ciupercila si le tai mai marunt. Dupa cca 10 minute adaugi ciupercile si resul de ulei, cate putin. Lasi la foc mic , sa fiarba incet si amestecand din cand in cand , pentru 1 ora. Eu am asezat o plita sub cratita ca sa nu am emotii ca se leaga de cratita. In acest moment adaugi bulionul. Dupa ce fierbe 5 minute mai adaugi sare, dupa gust, si boabele de piper. Mai lasi sa fiarba 45 de minute, iar la final adaugi boiaua si oregano, pentru un gust mediteranean. Daca nu vrei, poti sa renunti la el.   Torni zacusca in borcanele curate si sterilizate si le dai la dunst uscat, intre paturi pana a doua zi. Etichetezi frumos si asezi borcanele in camara, nu inainte insa, de a gusta ce a iesit...o minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

18.09.2018, 08:53

Buna!

mirela0911 1

18.09.2018, 09:14

Foarte buna!

Rocsi 1

19.09.2018, 19:28

Ce gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe