Zacusca cu fasole

de MOKUSKA in Zacusca, 5 Mai 2015 | 2447 vizualizari

 

Am incercat multe combinatii de zacusca, insa asta ne place cel mai mult.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 700 ml ulei
  • 1 l suc de rosii
  • 1 kg fasole
  • sare, piper boabe, foi de dafin (3-4 care se scot ulterior), 1 lingurita de acid salicilic conservant
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu fasole:

Fierbem fasolea si o lasam sa se raceasca.

Ceapa si gogosarii curatati le dam prin masina, la fel si jumatate din cantitatea de fasole.

Punem uleiul sa se incinga, turnam ceapa si lasam foarte putin sa se caleasca. Turnam si gogosarii peste si lasam sa fiarba pana se ridica uleiul deasupra (cca 2 ore). Amestecam sa nu se prinda.

Dupa ce s-a ridicat uleiul adaugam sucul de rosii, fasolea tocata si boabele ramase, condimentele dupa gust. Le mai fierbem inca 40-60 minute. Inainte sa stingemfocul, adaugam lingurita de acid salicilic si amestecam putin.

Intre timp pregatim borcanele, le sterilizam foarte bine si le uscam. De asemenea pregatim un "pat" pentru borcane din multe paturi.

Zacusca se toarna in borcane cat este foarte fierbinte, se inchid ermetic si se pun in "patul" pregatit, se acopera foarte bine cu o patura Borcanele se lasa 2-3 zile acolo pana se racesc.

 

 

 

TIPS-URI

1

Caliti ceapa foarte putin!

RETETA IN IMAGINI

Zacusca cu fasole-0
Zacusca cu fasole-1
Zacusca cu fasole-2
Zacusca cu fasole-3
Zacusca cu fasole-4
Zacusca cu fasole-5
Zacusca cu fasole-6
Zacusca cu fasole-7
Zacusca cu fasole-8
Zacusca cu fasole-9
Zacusca cu fasole-10

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

05.05.2015, 20:26

N-am mai mancat de mult, dar stiu cat este de buna!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

06.05.2015, 10:05

Multumesc

mirela0911

mirela0911 1

06.05.2015, 15:01

As manca o felie de paine cu zacusca de la tine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!